Gepubliceerd op 13 april 2022

Na 14 jaar intensief gebruik was Cruyff Court Madurodam, aan de Capadosestraat in Laakkwartier, toe aan renovatie. Met een nieuwe kunstgrasmat, goaltjes en een opknapbeurt van het naastgelegen basketbal en-tennisveld werd vandaag het Cruyff Court officieel heropend.

Een stralende woensdagmiddag, want naast het mooie weer werd Cruyff Court Madurodam omgetoverd tot een sportfestijn voor kinderen en jongeren uit de buurt. Zij konden meedoen aan een tennis -en hockeyclinic, dansworkshop, boks training, voetbaltoernooi en hun energie kwijt op het luchtkussen. Zo vertelt Berk (11 jaar): "Ik ben vaak op het Cruyff Court om te voetballen. Dat is heel leuk, omdat je lekker kan bewegen en kan doen wat je wilt. Vandaag was een speciale dag! Je kan namelijk niet elke dag op een springkussen springen."

Het Cruyff Court heet niet voor niets Cruyff Court Madurodam, want in 2007 is het Cruyff Court middels cofinanciering van Stichting Madurodam Kinderfonds gerealiseerd. Zij zetten zich in voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en daarom heeft Stichting Madurodam Kinderfonds ook voor de renovatie een mooie bijdrage beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft Gemeente Den Haag het moment aangegrepen om het hele plein op te knappen. Zo is de belijning van het basketbal- en tennisveld vernieuwd, zijn er nieuwe baskets opgehangen en zijn er herstelwerkzaamheden gedaan aan het asfalt en de bestrating.

Buursportcoaches van essentieel belang

Dagelijks komen de buurtsportcoaches van Streetsport (WSDH) naar de Cruyff Courts in Den Haag toe om met de kinderen uit de buurt in beweging te komen en de gratis activiteiten die zij aanbieden te begeleiden. Erg belangrijk, want kinderen en jongeren moeten gestimuleerd worden om te sporten en te spelen. Naast dat sport belangrijk is voor de gezondheid, zorgt sport ook voor verbinding. Zo is de kracht van sport is deze middag op Cruyff Court Madurodam meer dan bewezen.

Cruyff Court Madurodam Den Haag Heropening
Cruyff Court Madurodam Den Haag Heropening 02