Gepubliceerd op 23 oktober 2023

In het Garth Youth and Community Project, plaatselijk bekend als The Hive, is een gloednieuw 'Cruyff Court' geopend door voormalig internationaal voetbal- en rugbyicoon Jo Price. Lokale held Jo opende niet alleen de nieuwe faciliteit op 14 oktober, maar werd ook verrast met de eer om de baan naar haar te vernoemen.

Deze gloednieuwe faciliteit is gebouwd in samenwerking met de Cruyff Foundation Pembrokeshire, Reech Sports and Play, Pembrokeshire County Council, Sport Pembrokeshire, Sport Wales, de Police and Crime Commissioner, Street Games met de hulp van fondsen die zijn ingezameld door spelers van de People's Postcode Lottery.

Jo Price zei: "Het is een hele eer om ambassadeur te zijn van de Cruyff Foundation - ik ben zo trots dat ik jongeren en gemeenschappen in heel Pembrokeshire kan helpen toegang te krijgen tot een ongelooflijke faciliteit die hen in staat stelt zichzelf te uiten, te ontwikkelen en te groeien door middel van sport.

"Ik heb zelf vanaf mijn zesde op alle niveaus gesport en ik begrijp hoe een faciliteit als deze het leven van mensen positief kan beïnvloeden. Het is een voorrecht om betrokken te zijn bij zo'n betekenisvol project en een organisatie die zulke prachtige waarden uitdraagt.

"Dank aan Anji Tinley van de Hive die dit project met open armen heeft ontvangen en blijft leveren voor jonge mensen en de gemeenschap."

Cruyff Court 2

Johan Cruijff, voetbalicoon en oprichter van de Cruyff Foundation, geloofde in de eindeloze kracht van sport en de invloed ervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom zet de Cruyff Foundation zich in om ruimte te creëren voor kinderen om zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen door middel van sport.

Cruyff Court Jo Price is gevestigd in The Hive, dat spelactiviteiten, sociale activiteiten en eten organiseert voor de kinderen en jongeren uit de lokale woonwijk. Het multifunctionele veld heeft een voetbalveld, basketbalringen, een klimmuur en cricketnetten.

30

Plaatselijk lid en Garth Jeugd en Gemeenschap (The Hive) Projectmanager Cllr Anji Tinley, zei: "Het nieuwe Jo Price Court is een fantastische aanwinst voor zowel jongeren als de hele gemeenschap en ik bedank iedereen die betrokken is geweest bij het realiseren van deze briljante faciliteit in The Hive.

"Het is absoluut passend dat de baan Jo's naam draagt, want zij is een opmerkelijk rolmodel en een uitstekend voorbeeld van wat er bereikt kan worden als de vaardigheden en talenten van jongeren worden gekoesterd en ondersteund."

Geraint Richards van de Cruyff Foundation voegt hieraan toe: "We zijn verheugd dat er een nieuwe veilige ruimte is geopend om te sporten. Dit Cruyff Court is een fantastische nieuwe faciliteit voor de buurt en zal een veilige plek zijn voor kinderen uit de buurt en voor leerlingen van de lokale scholen en SEND-scholen om te groeien, zich te ontwikkelen en plezier te hebben."

De opening van deze faciliteit maakt deel uit van de plannen van de Cruyff Foundation om het Cruyff Court uit te breiden.