Gepubliceerd op 27 januari 2023

Het gloednieuwe Cruyff Court Tema Meridian werd met traditionele gebeden ingewijd in aanwezigheid van o.a. de Ghanese minister van Jeugd en Sport. De opening werd afgesloten met een voetbal wedstrijd tussen de kinderen van de twee nabij gelegen scholen.

In samenwerking met Cargill en de Tema Metropolitan Assembly is Cruyff Court Tema Meridian gerealiseerd. Cargill is wereldwijd actief in levensmiddelen en al sinds 2015 een belangrijke partner van de Cruyff Foundation. Het bedrijf heeft een cacaoverwerkingsfabriek in Tema en had de wens de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Dit Cruyff Court zal kinderen in de lokale gemeenschap de gelegenheid bieden zich op en buiten het veld te ontwikkelen door sport. Ghana Educational Services schat dat ongeveer 6.038 kinderen van dit project zullen profiteren. Het Cruyff Court is de eerste in Afrika buiten Zuid-Afrika, heeft kleedkamers voor mannen en vrouwen, verlichting, veiligheidshekken en is volledig toegankelijk voor bezoekers met een handicap.

CCU 20

Als onderdeel van het project zijn er 16 lokale Cruyff Foundation coaches opgeleid om de sport- en spel activiteiten te ondersteunen. Tijdens de openings ceremonie ontvingen zij hun diploma’s uit handen van Cruyff Foundation trainer Rob Groener.

Hon. Yusuf Mustapha, minister van Jeugd en Sport, prees de Cruyff Foundation en Cargill tijdens de opening van het project en benadrukte het positieve effect op de jeugdsport in Tema.

Aedo van der Weij, Managing Director van Cargill Ghana, merkte op: "Ik ben trots deel uit te maken van de geschiedenis die we vandaag schrijven. Een geschiedenis die de ontwikkeling van sport onder de jeugd van Tema zal bevorderen, voor nu en voor toekomstige generaties. Dit project illustreert de waarden van Cargill - het juiste doen, hoger reiken en mensen op de eerste plaats zetten - en versterkt ons engagement om de bestaansmiddelen in onze gemeenschappen te verbeteren."

Cruyff Court Tema Meridian werd natuurlijk geopend met een potje voetbal!

Leuk weetje: Cruyff Court Tema Meridian is vernoemd naar de plaats Tema, Ghana, en de 0°-Meridiaan die daar op minder dan 100 meter van het Cruyff Court passeert.

CCU 27
CCU 30
CCU 36