Gepubliceerd op 20 september 2021

Vandaag is Cruyff Court IJsselstein officieel geopend. Het Cruyff Court aan het Journaalplantsoen zou vorig jaar feestelijk geopend worden, maar helaas heeft Corona roet in het eten gegooid. Gelukkig is het Cruyff Court al volop in gebruik genomen door jongeren in de wijk. Precies waar deze voor bedoeld is, het Cruyff Court is van iedereen.

Het Cruyff Court is een levendige speelruimte in IJsselveld-Oost waar kinderen kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak. Samen met lokale organisaties en de gebruikers zelf, zal hier een structureel beweeg- en sportaanbod worden gerealiseerd, toegankelijk voor alle inwoners van IJsselstein.

Met dank aan een fantastische bijdrage van Lisman Vorkheftrucks is het Cruyff Court in IJsselstein mede mogelijk gemaakt. Hun lange verbintenis in IJsselstein, waar zij inmiddels 34 gevestigd zijn, en het feit dat veel collega’s uit de buurt komen, brachten hen ertoe om het Cruyff Court in IJsselstein mogelijk te maken. De lokale buurtsportcoach is opgeleid tot Cruyff Foundation Coach en gaat op het Cruyff Court aan de slag met kinderen en jongeren uit de wijk om samen met hen leuke activiteiten te organiseren.

Nationale Sportweek

Als aftrap van de Nationale sportweek heeft een team van Lisman Vorkheftrucks en jeugdigen uit de wijk 5x5 speedsoccer gespeeld. Een dynamische, non-stop vorm van voetbal waar spelers continu kunnen door wisselen en waar plezier centraal staat. Een pracht match, waarbij het niet ging om het winnen, maar om samenspel en plezier.

CC I Jsselstein