Gepubliceerd op 27 november 2018

De Cruyff Foundation creëert ruimte voor kinderen om te sporten en te bewegen, ook in Maleisië! We zijn sinds 2012 actief in Maleisië en zijn blij om te vertellen dat er nog meer projecten aan komen. Vandaag openden we Cruyff Court Felda Bilut, in samenwerking met onze lokale partner Yayasan Hasanah, het Maleisische Ministerie van Jongeren & Sport en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De opening werd gedaan door Mr. Yang Berhormat Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Minister van Jongeren & Sport en mevr. Karin Mossenlechner, de Nederlandse ambassadeur van Maleisië. Er waren zoveel blije gezichten, wat een fantastische dag!

Het Cruyff Court is een faciliteit die veel wordt gebruikt door kinderen uit deze onrustige, arme wijk in Maleisië. Het helpt hen om hun talent te ontdekken, hun zelfvertrouwen te vergroten en om nieuwe vaardigheden te leren. We hebben grootse plannen voor de jongeren in dit deel van de wereld, want we hopen nog veel meer Cruyff Courts te openen de komende jaren, samen met Yayasan Hasanah! Samen willen we de toegang tot sportfaciliteiten vergroten, voor kinderen met alle achtergronden.

Hasanahs Managing Director, Shahira Ahmed Bazari vertelde: “Bij Hasanah willen we een impact creëren die duurzaam en betekenisvol is, ook voor de lange termijn. Dit doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het creëren van veilige ruimtes. Deze moeten inclusief zijn en toegankelijk voor alle Maleisiërs. Wij willen jonge Maleisiërs, en zeker kansarme families, aanmoedigen om actief te zijn en een voorbeeld te vormen voor hun community. Wij geloven dat sport één van de manieren is om gemeenschappen samen te brengen en onze samenwerking met de Johan Cruyff Foundation is daarin van grote waarde.”

De opening van Felda Bilut markeert ook de lancering van de Cruyff Foundation Coach in Maleisië. We trainden 18 Cruyff Foundation Coaches in Maleisië, die ons helpen het Heroes of the Cruyff Courts programma te draaien. Dit project geeft jonge Maleisiërs de kans om een rolmodel te worden voor hun leeftijdsgenoten. Ze krijgen een podium om te groeien en hun talenten te ontwikkelen, waarmee ze meer zelfvertrouwen krijgen en hun weg kiezen voor hun persoonlijke ambities. Zo worden ze een hero en bepalen ze hun eigen verhaal!

Maleisië4
Maleisië2 2
Maleisië3
Maleisië5