Gepubliceerd op 22 november 2019

Vandaag openden we het tweede Cruyff Court in Aberdeen: Cruyff Court Neale Cooper! Een veilige speelruimte voor de kinderen in de wijk Tullos, vernoemd naar de overleden voetballegende Neale Cooper. Tijdens de feestelijke opening beoefenden kinderen uit Aberdeen verschillende sporten samen met verschillende Schotse sporthelden.

Bijzondere gasten waren de familieleden van de in 2018 overleden Neale Cooper, naar wie het veld is genoemd. Neale's zoon Alex Cooper vertelde namens de familie dat ze erg trots zijn: "Dit Cruyff Court biedt de volgende generatie de kans om te spelen en op te bloeien, zoals mijn vader die kans ook heeft gekregen. Het is een fantastische plek en de nadruk die hier ligt op plezier is iets wat hij met zijn hele hart zou hebben omarmd.”

Cruyff Court Neale Cooper is het tweede Cruyff Court in Aberdeen, wat al een groots succes is. Zo deden scholen uit de hele stad deden mee aan Cruyff Courts 6 vs 6 op het Cruyff Court Denis Law. Ook maakt het Denis Law Streetsports team gretig gebruik van het Cruyff Court: wekelijks organiseren zij op het Cruyff Court een speciale sportavond voor de jongeren uit de buurt. De impact van het Cruyff Court Denis Law maakte gemeente Aberdeen en de Denis Law Legacy Trust zo enthousiast, dat zij initiatief namen voor een tweede Cruyff Court in de stad.

Cruyff Court Neale Cooper is gerealiseerd in samenwerking met gemeente Aberdeen en het Denis Law Legacy Trust en met dank aan de spelers van de People’s Postcode Lottery.

Opening Cruyff Court Aberdeen Bram Berkien

Foto credits: Bram Berkien