Gepubliceerd op 30 mei 2022

De stad is jouw speeltuin, nietwaar Soufiane Touzani?! Ter ere van ons 25-jarig jubileum hebben we een verlaten, grauwe sportplek in Rotterdam getransformeerd tot Creative Cruyff Court.

Dit court is de eerste in een reeks van Creative Cruyff Courts in drie wereldsteden: Rotterdam, Barcelona en Londen. In verstedelijkte gebieden moet er vaak gezocht worden naar ruimte om te sporten en spelen. De Creative Cruyff Courts roepen op creatief naar deze ruimte te kijken, want sporten kan overal. Echter, zoals Johan Cruijff zei: "Je gaat het pas zien als je het doorhebt".

Rotterdamer, freestyle voetballer en Cruyff Foundation ambassadeur Soufiane Touzani is trots dat hij centraal staat in de ‘Space to Play’ video rondom het Court. In de video, dribbelt hij met de bal door Rotterdam, op zoek naar ruimte om te sporten. "Dit court maakt lokaal impact voor de kids, je komt hier nu graag en dat was voorheen wel anders", aldus Soufiane Touzani.

Een Creative Cruyff Court is een artistieke, multi-functionele, urban sportplek waar het gedachtengoed van Johan Cruijff tot leven komt.

Next up: Creative Cruyff Courts Barcelona & Londen.