Gepubliceerd op 14 januari 2022

Wij vinden dat kinderen en jongeren, overal ter wereld, de ruimte moeten krijgen en gestimuleerd moeten worden om in beweging te komen. Daarom gaan we ook in China Cruyff Courts realiseren, Cruyff Foundation Coaches opleiden en worden er lokaal sportactiviteiten georganiseerd.

We zijn trots om onze samenwerking met Hua Pureland bekend te maken, want samen hebben wij het plan om de aankomende 5 jaar 50 Cruyff Courts te realiseren in China. Deze komen te liggen in verschillende grote steden. Om te beginnen met Chengdu, Chongqing, Kaifeng en Beijing. Het eerste Cruyff Court in Chengdu is al in gebruik genomen en de officiële opening zal binnenkort plaatsvinden.

Hua Pureland x Cruyff Foundation

De missie van Hua Pureland is om sportlocaties aan te leggen en daarmee de vitaliteit in China te verbeteren. Samen hebben we als doel om nog meer ruimte te creëren voor iedereen om te sporten en te spelen. De Cruyff Courts worden onderdeel van een WePark. Dit zijn sportlocaties aangelegd door Hua Pureland waar iedereen, jong en oud, met en zonder handicap, samen kan spelen. Ook op de Cruyff Courts worden voor alle doelgroepen sportactiviteiten georganiseerd en hopen we zo voor iedereen een veilige (sport)plek te creëren.

Dank aan Orange Sports Forum voor de bemiddeling in deze mooie samenwerking.

Chengu Cruyff Court 1