Gepubliceerd op 21 juli 2022

De Cruy­ff Foundation streeft naar nóg meer meiden in beweging op de Cruyff­ Courts en binnen de maatschappij. Wij staan voor een goede representatie van vrouwelijke sporters, deelnemers én fans wereldwijd.

De UEFA Women’s Euro 2022 in het Verenigd Koninkrijk is het toneel waar topsport en vrouwelijke rolmodellen samenkomen! Dat is de reden dat wij met de start van de WEURO onze Space to Shine campagne gelanceerd hebben, waar we meiden inspireren en uitdagen om samen met ons in beweging te komen.

Cruyff Courts in Zuid-Afrika, China en Spanje hebben een speciale rol binnen de campagne. Zij hebben tijdens hun ‘Girls-Only’ event vastgelegd. Bekijk de lokale beelden om een mooi beeld te krijgen van meiden en sport binnen verschillende culturen!

CHINA

Voor onze campagne Space to Shine werd er een geweldig girls only event georganiseerd op Cruyff Court We-Park in Chengdu. Dit evenement laat perfect zien hoe belangrijk het is dat meiden bij elkaar komen en samen kunnen sporten.


Zuid-Afrika

Voor onze Space to Shine campagne vond er een meiden-only evenement plaats op Cruyff Court Bloempoort. Meidenteams uit verschillende dorpen speelden een toernooi voorafgaand aan het grote event. Zoals Mantwa mooi zegt: "Voetbal geeft mij het gevoel dat ik dingen kan bereiken in de toekomst"

Spanje

Op Cruyff Court 𝑳𝒆𝒔 𝑹𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒆𝒔 een gaaf evenement georganiseerd waar een groot aantal meiden en vrouwen uit de buurt aan meededen.