Gepubliceerd op 15 maart 2022

De Cruyff Foundation vindt dat kinderen en jongeren, overal ter wereld, de ruimte moeten krijgen en gestimuleerd moeten worden om in beweging te komen. Want zomaar een balletje trappen is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vandaag werd in Chengdu het állereerste Cruyff Court in China, officieel geopend.

Het Cruyff Court in Chengdu is onderdeel van het ICH-WePark holistic sports park. Een plek waar jong en oud samen kan komen om te sporten en plezier te hebben. Naast prominenten uit China, waren bij de opening Nico Schiettekatte en Huub Buise van de Nederlandse ambassade in China aanwezig

Cruyff Foundation in China

Het is het eerste Cruyff Court van velen, want samen met Hua Pureland gaat de Cruyff Foundation de aankomende 5 jaar 50 Cruyff Courts in China realiseren. Naast de Cruyff Courts worden er Cruyff Foundation Coaches opgeleid en lokale sportactiviteiten georganiseerd, want een Cruyff Court is veel meer dan een voetbalveld.

Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en sociale betrokkenheid dienen als leidraad om kinderen tijdens het spelen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid en hoe je met elkaar omgaat. De 14 Regels van Johan Cruijff, omgangsregels waar iedereen zich aan moet houden en waar iedereen elkaar op kan aanspreken, nemen dan ook een belangrijke plek in bij het Cruyff Court.

Klein ICH We Park Opening 1e Cruyff Court in China

Hua Pureland x Cruyff Foundation

De Cruyff Courts die aangelegd worden in China zijn onderdeel van WeParks: sportlocaties waar iedereen, jong en oud, met en zonder handicap, samen kunnen spelen. De missie van Hua Pureland is om met de aanleg van deze sportlocaties de vitaliteit van mensen in China te verbeteren; iedereen verdient een veilige (sport)plek.

De samenwerking tussen de Cruyff Foundation en Hua Pureland is tot stand gekomen met dank aan Orange Sports Forum.

Klein ICH We Park Activiteit voor kinderen met een handicap
Opening 1e Cruyff Court Chengdu China
Opening 1e Cruyff Court in China Chengdu
Klein Opening 1e Cruyff Court in China Nico Schiettekatte Nederlandse Ambassade in China