Gepubliceerd op 10 september 2019

Dat was nog eens een goede aftrap van het schooljaar, vandaag op de St. Barbaraschool! Topvolleyballers Celeste en Fabian Plak openden een Schoolplein14 op hun oude basisschool. En daar waren ze erg blij mee, want ze vinden het belangrijk dat kinderen lekker naar buiten gaan.

"Kinderen zitten steeds vaker binnen, achter hun schermpje. Dus is het goed als ze dan op school lekker buiten kunnen spelen en samen plezier kunnen maken", aldus Celeste Plak.

Crowdfunden
Samen met de Nevobo en zus en broer Plak initieerden wij de crowdfunding actie voor het sportieve schoolplein. Bij elke aankoop van Oranje volleybal events dit jaar, konden oranjefans een bedrag doneren. Ondertussen zaten de school zelf en lokale volleybalvereniging De Boemel ook niet stil. Laatstgenoemde had een mooie opbrengst van een koekjesverkoopactie in de thuishal, maar de sponsorloop van de leerlingen zelf zorgde voor de grootste duit in het crowdfundingszakje. “Die was fantastisch! Wat een energie, wat een doorzettingsvermogen en wat een conditie ook”, blikte Marieosé Huits namens de schooldirectie bewonderend terug. De opbrengst was dan ook indrukwekkend; € 9.000,- harkten de kinderen binnen voor hun plein vol sport en spellen.

Nog meer sport en spel
Met alle acties haalde de St. Barbaraschool het benodigde bedrag voor de aanleg van een Schoolplein14 dan ook ruimschoots op. En die opbrengst kan nog groter worden, want de actie loopt nog door tot en met het EK Mannen, dat eind deze week voor Fabian en zijn team in Rotterdam Ahoy’ begint. “Wat we overhouden, gaan we ook investeren in sport- en spelactiviteiten. Het belangrijkste is dat de kinderen lekker veel bewegen en daar ook het belang van leren inzien voor hun motoriek, fysieke én mentale gezondheid,” aldus Huits.

Het plein werd vanmorgen feestelijk in gebruik genomen: “Met alle kinderen hebben we lekker gevolleybald buiten, maar ook andere sporten kwamen aan bod. Superenthousiast waren ze, het was een vrolijke afsluiting van een gave actie”, blikte Fabian na afloop terug.

Plak-3.png#asset:10701

Plak2.png#asset:10702