Gepubliceerd op 22 juli 2021

Niet alleen in tafeltennis blinkt ze uit. Britt Eerland gaat zich als ambassadeur van de Cruyff Foundation inzetten om het belang van bewegen naar buiten te brengen en juist ook para-tafeltennis op de kaart te zetten. Want tafeltennis is een sport voor iedereen; met én zonder beperking. Volgende week maandag speelt Britt op het allerhoogste podium tijdens de Spelen. Spannende tijden dus voor haar!

“Ik ben ontzettend blij dat ik me als ambassadeur van de Cruyff Foundation mag gaan inzetten. Tafeltennis is een sport die laagdrempelig wordt aangeboden, iedereen kan het op zijn eigen niveau beoefenen. Para-tafeltennis is bij uitstek een sport die beoefend kan worden door mindervalide sporters”, aldus Britt.

Ambassadeur

Als ambassadeur gaat zij zich, samen met de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) en de Cruyff Foundation, daarvoor inzetten. Al 8 jaar werken de NTTB en de Cruyff Foundation samen aan het versterken van para-tafeltennis in Nederland. Het para-tafeltennis wordt verbreed door het geven van workshops bij revalidatiecentra en speciaal onderwijs scholen. Daarnaast wordt er samengewerkt aan het vergroten van de mogelijkheden voor talenten om zich verder te ontwikkelen, door onder andere de oprichting van Regionale Training Centra.

Johan Cruyff Institute

Britt is bekend met het gedachtegoed van Johan Cruijff. Want naast trainen voor de Spelen volgt Britt ook de Master in Coaching bij het Johan Cruyff Institute.

Tafeltennis carrière

Britt heeft zich de afgelopen jaren naar boven geknokt en een plek weten te veroveren in de wereldtop. Op dit moment is de 28 e in de wereldranglijst en maakt zij zich klaar voor misschien wel de belangrijkste wedstrijden uit haar carrière. In 2016 deed Britt mee met de Spelen in Rio de Janeiro. Maandag speelt ze in Tokyo!

Cruyff Foundation x NTTB

De NTTB en de Cruyff Foundation werken gezamenlijk aan het versterken van para-tafeltennis in Nederland. Het para-tafeltennis wordt verbreed door het geven van workshops bij revalidatiecentra en speciaal onderwijs scholen. Daarnaast wordt er samengewerkt aan het vergroten van de mogelijkheden voor talenten om zich verder te ontwikkelen, door onder andere de oprichting van Regionale Training Centra.

Schermafbeelding 2021 07 22 om 11 19 18