Gepubliceerd op 16 januari 2019

Nederlandse bondscoach en voormalig Dream Team speler Ronald Koeman opende vandaag zijn eigen Cruyff Court in Barcelona, zodat kinderen óók hier een veilige ruimte hebben om te sporten en spelen. Heel bijzonder: dit is het 250e Cruyff Court wereldwijd!

Het Cruyff Court geeft kinderen en jongeren uit Sant Vincenç de ruimte om samen te sporten en te spelen, maar ook een plek waar zij leren samenwerken, hoe het is om te winnen en te verliezen en waar zij hun talent ontdekken. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij.

CRUIJFF & KOEMAN
Oud-international Ronald Koeman werd in 1989 door Johan Cruijff naar FC Barcelona gehaald. Een bijzondere band ontstond en tot de dag van vandaag is bondscoach Ronald Koeman nauw betrokken bij de Cruyff Foundation. Daarom is het bijzonder dat juíst dit 250e Cruyff Court Ronald Koeman als naamdrager heeft. Koeman: “Ik geloof dat kinderen ruimte nodig hebben, zodat ze gewoon lekker naar buiten kunnen om te sporten en spelen. Op die manier worden zij fysiek en mentaal sterker en ontwikkelen zij zich. Dat is ook de manier waarop ik het geleerd heb. Ik ben erg blij met dit Cruyff Court en voel me vereerd met een eigen Cruyff Court, zo vlakbij Barcelona. Een plek die voor mij (en Johan) veel heeft betekend."

Koeman verrichtte de opening samen met Susila Cruijff, de voorzitter van het bestuur van de Spaanse Cruyff Foundation, Jaume Giró, de directeur van “La Caixa” Banking Foundation, Jordi Cardoner, de eerste vice voorzitter van FC Barcelona en de Barça Foundation en Maite Aymerich, de burgemeester van Sant Vicenç dels Horts.

LA CAIXA EN BARCA FOUNDATION
Het Cruyff Court Ronald Koeman is het achtste van de vijftien Cruyff Courts dat de Cruyff Foundation in samenwerking met La Caixa en de Barça Foundation zal openen in Catalonië, om zo samen sport in te zetten als middel om de sociale cohesie en inclusiviteit te verbeteren. Het Cruyff Court Ronald Koeman is gerealiseerd met steun van de gemeente Sant Vicenç dels Horts. Dankzij deze samenwerking met La Caixa en de Barça Foundation kan de Cruyff Foundation kinderen een veilige speelruimte bieden, juíst op plekken waar dit het meest nodig is.

01_CruyffCourt_RonaldKoeman_site.jpg#asset:8147

03_CruyffCourt_RonaldKoeman_site.png#asset:8148

12_CruyffCourt_RonaldKoeman_site.jpg#asset:8149

27_CruyffCourt_RonaldKoeman.png#asset:8150