Gepubliceerd op 4 februari 2020

In januari reisden wij samen met Susila Cruijff en Johnny de Mol af naar Lesbos, om de huidige situatie in de vluchtelingenkampen te bekijken en de plekken te bezoeken waar wij veilige speelplekken gaan creëren.

Het bezoek maakte ongelooflijk veel indruk! Het onderstreepte voor ons waarom er Cruyff Courts moeten komen op Lesbos en Samos. Niet alleen voor de vluchtelingen, maar ook voor de lokale bevolking. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het eerste Cruyff Court op Lesbos, dat wij komende zomer zullen openen. Dit geeft de kinderen een veilige plek waar ze kunnen sporten, hun zorgen kunnen vergeten en weer even kind kunnen zijn. Daarnaast volgen er nog twee Cruyff Courts in de komende jaren. Nog een Cruyff Court op Lesbos, en één op Samos.

Het bezoek van Johnny en Susila is vastgelegd en kon je vorige week de hele week volgen bij 5 Uur Live. Kijk het nu terug!

We zijn ontzettend dankbaar voor de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, want zonder hen hadden wij dit niet kunnen doen. Bedankt!

Lesbos bezoek Susila Johnny