Gepubliceerd op 25 oktober 2021

Tijdens onze E-Cup speel je FIFA tegen jouw favoriete voetbalhelden en E-sporters en word je tegelijkertijd uitgedaagd en beloond als je beweegt, want alleen als je fit bent kan je optimaal presteren! Tijdens de online kwalificaties speel je tegen bekende namen als Khalid Boulahrouz, Paskie Rokus, Levi de Weerd en meer! Ben jij de beste? Dan speel je op de finaledag op zaterdag 20 november tegen niemand minder dan Jackie Groenen en Naci Ünüvar, Finn Donderwinkel en Ali Riza Aygün.

Johan Cruijff had altijd een droom om ruimte te creëren voor kinderen. Ruimte om te sporten, bewegen en ruimte om te ontdekken en plezier te maken. Tegenwoordig gaat er steeds meer digitaal en wordt er door een deel van de jeugd haast meer tijd doorgebracht met het spelen van online videogames dan met sporten. Deze digitalisering kunnen we niet tegengaan, dus creëren we ook online de ruimte en organiseren we de Cruyff Foundation E-Cup. Met dit toernooi halen we middels donaties tijdens de livestreams donaties op, zodat we meer kinderen fysiek in beweging kunnen brengen.

Door het omarmen van gaming komen we in de leefwereld van jongeren en hi-lighten we op een speelse manier de noodzaak van een actieve levensstijl. Grote E-sporters weten als geen ander dat fit zijn bijdraagt aan hun game prestatie en hebben dit ook in hun leven geïntegreerd.

Zo ook bij E- sporter van Sparta, Aristote Ndunu, die meedoet aan de E-Cup. Hij zorgt dat hij dagelijks beweegt en dat hij tijdens het gamen af en toe opstaat en rek en strek oefeningen doet. Aristote: “ Als je dagelijks beweegt maak je endorfine aan, waardoor je goed in je vel zit en je lekker voelt, wat je prestaties positief kan beïnvloeden”

Tijdens de E-Cup wordt je beloond als je beweegt. Aristote en partner Aktiesport maakten een video met voetbal tricks en dagen gamers uit naar een Cruyff Court te gaan, hun trick op te nemen en in te sturen. De winnaar krijgt een wild card voor de finale en speelt straks tegen niemand minder dan Jackie Groenen en Naci Ünüvar, Finn Donderwinkel of Ali Riza Aygün.

Basic-Fit is als partner aangehaakt en laat met een E-Cup Fitness video zien welke spiergroepen je belast met gamen en welke gerichte oefeningen je helpen fit te blijven. Ook heeft de E-Cup een aantal spelregels die gaan over de ideale game omgeving, juiste houding tijdens het gamen, het staand gamen en tips om na een aantal games in beweging te komen.

Bovendien zijn er gave prijzen te winnen: Van gamestoelen, controller accessoires, FIFA spellen en headsets tot een Basic-Fit springtouw! Kortom: game, beweeg, maak kans op gave prijzen EN haal geld op voor de Cruyff Foundation. Kortom een WIN-WIN voor iedereen!

Speel mee en ‘Beat Your Hero!