Gepubliceerd op 16 augustus 2023

Jesse David Edwards is een Nederlandse basketbalspeler die momenteel speelt voor de West Virginia Mountaineers. Eerder speelde hij voor de Syracuse Orange in de Atlantic Coast Conference (ACC). Met een indrukwekkende lengte van 2,11 meter is de 23-jarige Jesse een dominante center. Bovendien speelt hij een belangrijke rol in het Nederlandse nationale mannenteam, waarmee hij internationaal opvalt.

De jonge en getalenteerde sporter heeft een speciale band met de Cruyff Foundation en Johan Cruijff. "Ik speelde vroeger zelf altijd op deze Cruyff Courts. Ik ben er echt opgegroeid en ik weet hoe belangrijk ze zijn. Ze hebben mijn enthousiasme voor allerlei verschillende sporten geboost." verklaart Edwards.

11

De keuze van Edwards om nummer 14 te dragen -een eerbetoon aan Johan Cruijff- heeft niet alleen te maken met sportieve symboliek, maar ook met een diepgaande culturele verbinding. "Ik speel met nummer 14 omdat ik in dezelfde buurt ben opgegroeid als Johan: Betondorp. Het zat gewoon in de cultuur om met dezelfde attitude te leven en met dezelfde liefde voor sport. Voor mij was het een makkelijke keuze," vertelt Edwards enthousiast.

3

Met een overtuigende visie op de rol van sport in de samenleving, spreekt Edwards over de waarde van buitenspelen voor kinderen: "Sport is echt heel leuk, het is een reden voor kinderen om het huis uit te gaan en om iets leuks te doen buiten. Daarbij is het gezond om naar buiten te gaan en vriendschappen op te bouwen. Het is één van de belangrijkste dingen, zeker als je jonger bent." Zijn inzet voor deze overtuiging en persoonlijke connectie met de waarden van de Cruyff Foundation maken hem een ideale keuze als ambassadeur.

Wij zijn ontzettend blij om Jesse toe te mogen voegen aan ons ambassadeursteam.