Gepubliceerd op 16 januari 2019

Bas van de Goor bracht zijn oude basisschool de Korenaer in Oss een bezoekje, om te kijken bij het Schoolplein14 dat daar is gerealiseerd! Dit Schoolplein14 is gerealiseerd door een gezamenlijke crowdfundingsactie van de Nevobo, de Bas van de Goor Foundation en de leerlingen van de Korenaer.

Zo werd er geld opgehaald bij de verschillende internationale volleybalevenementen van de Nevobo. Tijdens Volley2018 werd bekend gemaakt dat de benodigde €8.000 binnen was. Vol enthousiasme zijn de leerlingen van de Korenaer aan de slag gegaan om het Schoolplein14 helemaal zelf te ontwerpen en na de aanleg in het najaar van 2018 konden de leerlingen naar hartenlust sporten en spelen. Bas van de Goor ging terug naar zijn basisschool om te ervaren hoe het schoolplein er nu uitziet en vooral hoe de kinderen het beleven. Natuurlijk niet zonder het zelf ook even uit te proberen. Bekijk de video!

Maatschappelijk partners
Het initiatief kwam tot stand doordat de Bas van de Goor Foundation en de Johan Cruyff Foundation als maatschappelijk partner verbonden waren aan het door de Nevobo georganiseerde multi-event Volley2018. Alle drie de organisaties zetten zich in om elk kind te laten genieten van sport. De Cruyff Foundation creëert ruimte voor kinderen om te sporten en spelen en doet dat onder andere met Schoolplein14. Met speelvakken en belijningen op schoolpleinen en het verstrekken van sport- en spelmateriaal worden Schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, zodat kinderen weer lekker gaan buitenspelen tijdens en na schooltijd.