Gepubliceerd op 12 mei 2022

Het Cruyff Court op Aruba werd gisteren feestelijk heropend en vernoemd naar Internazionale en Nederlands elftal speler: Denzel Dumfries. De opening ging van start door een aftrap op de middenstip tussen de minister van Sport Endy Croes en een jongere. Deze jongen heeft destijds de opening gedaan samen met Johan Cruijff.

Het Cruyff Court is in 2006 gebouwd en in de afgelopen periode werd de kunstgrasmat vervangen en het hekwerk vernieuwd. De renovatie van het veld is mogelijk gemaakt door de UEFA Foundation en de Nationale Postcode Loterij.

Vernoeming Cruyff Court

Denzel Dumfries kon helaas niet bij de heropening zijn omdat hij woensdagavond de Italiaanse bekerfinale speelde, maar hij heeft de kinderen toegesproken middels een videoboodschap en hoopt spoedig het veld zelf te kunnen bezoeken. Zijn oom en tante waren wel van de aanwezig toen het naambord werd onthuld.

0 O3 A0596

Feestelijke heropening

Op woensdag 11 mei was het eindelijk zover, het gerenoveerde Cruyff Court Denzel Dumfries werd heropend. Tijdens de heropening werd het Cruyff Court direct in gebruik genomen. Zo was er een wedstrijd tussen twee meidenteams en walking football voor de iets oudere gebruikers van het veld.

Het officiële gedeelte van de heropening werd live uitgezonden op de Arubaanse televisie.

Het vernieuwde Cruyff Court is in het bijzijn van Arubaanse ministers, het Olympisch comité, de voetbalbond, kinderen en alle stakeholders heropend door de minister van Sport, Endy Croes.

Graag bedanken wij Gobierno di Aruba, IBiSA, FFD, FCCA en de Arubaanse Voetbal Bond voor hun inzet om activiteiten op het Cruyff Court te organiseren en daarmee ruimte te creëren voor alle kinderen en jongeren.

0 O3 A0689