Gepubliceerd op 18 januari 2022

Het leven van e-Sporter Aristote Ndunu (25) staat volledig in het teken van sport. Naast het feit dat hij wekelijks Sparta Rotterdam vertegenwoordigt in de e-Divisie, neemt hij ook een belangrijke rol op zich door jongeren te informeren over verantwoord gamen.

Respect staat voor hem hoog in het vaandel en wij zijn trots dat Aristote zich gaat inzetten als ambassadeur van de Cruyff Foundation!

Gezamenlijke missie

Een goede gezondheid en fitheid zijn volgens Aristote essentieel voor gamen en daarom zet hij zijn platform in als middel om zijn sportieve levensstijl en kennis op dit gebied over te brengen aan jeugd.
Aristote zegt daarover: “Sport draagt op veel verschillende aspecten bij aan je ontwikkelingen als kind. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een voetbalteam, leer je daarin hoe je samen moet werken en nog veel meer aspecten die belangrijk zijn in het leven.”

In deze generatie waar kinderen en jongeren veel bezig zijn op de tablet en actief zijn op TikTok kan dit een uitdaging zijn. “Als ik kinderen buiten zie spelen denk ik altijd, ja, zo hoort het. Ik game natuurlijk zelf ook, maar dat heeft nooit te lijden gehad aan dat ik voetbal en sport.”.

Een gezamenlijke missie, waar zowel Aristote als de Cruyff Foundation zich hard voor maakt.

Leven als e-Sporter

De carrière van Aristote kan nu al als succesvol beschouwd worden. Hij begon met een eerste plaats op een FIFA-toernooi in Noordwijk en sindsdien ging het hard. Vanaf de start van de e-Divisie in 2017 speelt Aristote hier dan ook in mee. Met al twee KNVB e-Bekers op zak en momenteel uitkomend voor Sparta Rotterdam is hij binnen vier jaar uitgegroeid tot bekende e-Sporter.

Gamen wordt vaak geassocieerd met een ongezonde leefstijl en vaak wordt ervan uitgegaan dat gamers fysiek inactief zijn. Als ervaren e-Sporter ziet Aristote hier graag verandering in; “Er hangt nogal een stereotype op gamen, voornamelijk vanuit ouders, omdat mensen verwachten dat je ongezond bent. Dat er urenlang gespeeld wordt zonder pauzes en verantwoordelijkheden verwaarloosd worden.”. De atleet wil duidelijk maken dat door te plannen en te prioriteren gamen er niet voor hoeft te zorgen dat er geen tijd is voor beweging. Zelf speelt de e-Sporter bijvoorbeeld maximaal 2 uur op een dag en is regelmatig op een Cruyff Court en in de sportschool te vinden.

Cruyff Foundation E-Cup

Aristote heeft zich al ingezet voor de Cruyff Foundation met zijn deelname aan de Cruyff Foundation E-Cup, die afgelopen herfst voor de eerste keer plaatsvond. Hier benadrukte hij opnieuw het belang van beweging en deelde dat hij tijdens het gamen af en toe opstaat en rekoefeningen doet.

Op naar nog veel meer mooie momenten met Aristote als ambassadeur van de Cruyff Foundation.

Aristote Ndunu bekendmaking ambassasdeur JCF