Gepubliceerd op 24 augustus 2021

De Spelen in Tokyo zijn gestart! Voor de Cruyff Foundation is dit een uitgelezen moment om samen met een aantal para-atleten die tevens onze ambassadeurs zijn, het belang van sport voor kinderen met een beperking onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Spelen delen we een reeks video’s waarin (ex-) topatleten onderstrepen, dat sport op alle niveaus juist voor kinderen met een beperking van groot belang is. Esther Vergeer, Chef de mission, bijt de spits af. Daarna geven Chantalle Zijderveld (zwemster), Tim de Vries (handbiker), Bo Kramer (rolstoelbasketbalster) en Marlou van Rhijn (voormalig atleet) steeds spreekwoordelijk de fakkel aan elkaar over. Ook komen de Japanse getalenteerde rolstoeltennisspeelster Yui Kamiji, die getraind wordt door Cruyff Foundation collega Geraint Richards en het Speciale Cruyff Court dat in Tokyo gerealiseerd is, in beeld.

De Cruyff Foundation is van oudsher opgericht om kinderen met een beperking ruimte te geven zich te ontwikkelen door sport. Vandaag de dag zetten we ons in voor diverse groepen kwetsbare kinderen, maar middels verschillende samenwerkingen met sportbonden en andere gehandicaptensport projecten houden we focus het sportaanbod voor kinderen met een beperking te verbreden en toegankelijker te maken, zodat juist ook zij de ruimte krijgen zich door sport te ontwikkelen en... niet te vergeten... veel plezier te maken!

Bekijk de video series tijdens de Spelen hieronder en houd onze socials in de gaten voor meer updates!