Gepubliceerd op 14 januari 2020

Vandaag was een hele bijzondere dag voor ons: we openden het allereerste Speciale Cruyff Court in het Verenigd Koninkrijk! Van nu af aan kunnen de kinderen van de Dorothy Goodman School lekker sporten op het Speciale Cruyff Court naast hun school, wat helemaal is afgestemd op hun behoeften.

Door het hele Verenigd Koninkrijk zijn er al Cruyff Courts voor kinderen uit de buurt, waar zij kunnen leren en groeien. Vanaf nu kunnen wij die kans ook bieden aan kinderen en jongeren met een beperking, om te beginnen voor de leerlingen van de Dorothy Goodman School.

Nieuwe kansen
De afgelopen twee jaar hebben wij samen met de Dorothy Goodman School hard gewerkt aan het realiseren van dit Speciale Cruyff Court, dat mede tot stand is gekomen door de steun van de spelers van de People's Postcode Lottery. Het is een unieke en veilige speelplek geworden, dat de kinderen van de school nieuwe kansen biedt. Niet alleen kunnen zij hun sociale en teamwork skills verbeteren, ook geeft het hen de mogelijkheid om actief te zijn en een gezondere levensstijl te creëren. Het Cruyff Court werkt samen met sportorganisaties uit de buurt, die het gedachtegoed van de Dorothy Goodman School en ons onderstrepen en meer kansen bieden aan kinderen met een handicap.

Speciaal Cruyff Court
Een Speciaal Cruyff Court is een veilige speelruimte die uitnodigt om buiten te spelen. Deze Speciale Cruyff Courts zijn aangepast aan de behoeftes van deze kinderen, bijvoorbeeld door een andere ondergrond, aanpassingen aan het terrein of aangepaste sportattributen. Het moedigt inclusie van kinderen en jongeren met een beperking aan en geeft hen de kans om verschillende sporten te beoefenen. De jongeren van de Dorothy Goodman School zullen een actieve rol spelen in het organiseren van deze sportactiviteiten.

Met dank aan de steun van de spelers van de People's Postcode Lottery en onze partners Tiger Turf UK en Sutcliffe Play die dit mogelijk hebben gemaakt.

Dorothy Goodman School Special Cruyff Court opening 3