Gepubliceerd op 15 mei 2023

Op zondag 8 mei speelden de G-voetbalteam’s van FC Barcelona en van Ajax Only Friends een wedstrijd op het Friendship Sports Centre. G-voetbalteams bestaan uit jeugd met een verstandelijke en of lichamelijke handicap. Deze wedstrijd werd gespeeld omdat er een mooie verbindende kracht is tussen beide clubs: Johan Cruijff.

35 jaar geleden, op 4 mei 1988 begon Johan Cruijff als manager van FC Barcelona waarna het zogeheten Dream Team werd geboren. Dit team won, onder leiding van Cruijff, de eerste Europa Cup in de geschiedenis van FC Barcelona. Naast zijn carrière bij FC Barcelona was Johan Cruijff ook onnavolgbaar als speler en coach van AFC Ajax. Hierdoor voelen beide clubs zich al jaren met elkaar verbonden.

Het G-team van FC Barcelona kwam voor een lang weekend naar Amsterdam waarin ze verschillende activiteiten hebben gedaan. Zo bekeken zij zaterdag avond de kraker tussen AFC Ajax en AZ in de Johan Cruijff ArenA. De aanleiding van dit bezoek was het jubileum van Cruijff bij FC Barcelona. De volgende ochtend mochten zij zelf hun voetbal skills laten zien tijdens de wedstrijd tegen Ajax Only Friends tegen. Voorafgaand aan de wedstrijd verraste Cruyff Foundation ambassadeur Frank Rijkaard beide teams in de kleedkamer om vragen van de spelers te beantwoorden. Naast Rijkaard stond ook Sjaak Swart langs de zijlijn om van de wedstrijd te genieten.

Johan van Streun, manager van Sportclub Only Friends en zoals hij zichtzelf liever noemt ‘de linker- en rechterhand’ van Dennis Gebbink (Oprichter van het Friendship Sports Centre) begeleidde de teams en kijkt er met een warm gevoel op terug” Het was een geweldige middag met een gouden randje voor beide teams. Vanaf het eerste moment voelde het als familie. Ons hart maakte een sprongetje bij het zien van de blijdschap, dankbaarheid en vriendschap bij de kinderen. De verbinding tussen FC Barcelona, de Cruyff Foundation en Ajax | Only Friends was goed te voelen met als linking pin ons aller Johan Cruijff”

Ajax Only Friends Barca 229 van 260
Ajax Only Friends Barca 30 van 260
Ajax Only Friends Barca 83 van 260