Gepubliceerd op 1 juni 2020

Jeugd tot 12 jaar en tussen 13 en 18 jaar mogen sinds mei weer op een verantwoorde manier sporten. Ook volwassenen mogen weer samen sporten in de buitenlucht. Daar worden we blij van! Maar hoe zorgen we dat we het protocol van de NOC*NSF kunnen handhaven? Graag delen we onze ideeën over hoe het gebruik van de Cruyff Courts in de openbare ruimte op een zo veilig mogelijk manier weer op kan starten.

Deze ideeën zijn tot stand gekomen met het nieuwe landelijke sportprotocol als uitgangspunt. Deze is opgesteld door NOC*NSF, met behulp van de sportbonden en een aantal maatschappelijke organisaties (waaronder de Cruyff Foundation).

Wat ons betreft, zijn de 14 regels van Johan Cruijff nu actueler dan ooit. Met deze leefregels in het achterhoofd zijn wij er van overtuigd dat we op een positieve manier de komende periode in gaan en ondanks de maatregelen toch zoveel mogelijk kinderen en jongeren die het nodig hebben de ruimte kunnen geven om te sporten en spelen.

Lees hier ons Corona advies voor op de Cruyff Courts. De komende periode zullen wij jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen en zullen wij inspirerende ideeën om de kinderen en jeugd in de wijk in beweging te krijgen natuurlijk delen.

Msp Cruyff 13 Jul19 12313