Gepubliceerd op 27 juni 2023

Wales international en voetbalicoon Aaron Ramsey opende eind juni Cruyff Court Aaron Ramsey in zijn geboorteplaats Caerphilly. De kinderen van de Trinity Fields School genoten tijdens de feestelijke ceremonie en openingswedstrijd met Aaron.

Selected press Picture Aaron Ramsey opening by Ione Saizar 22

Susila Cruijff, bestuurslid van de Cruyff Foundation en dochter van Johan Cruijff, was ook aanwezig bij de opening. Dit Cruyff Court is ontwikkeld in samenwerking met de Aaron Ramsey Foundation, Caerphilly County Borough Council en met hulp van spelers van de People's Postcode Lottery.

Tijdens de ceremonie vond er een kinderpersconferentie plaats op het Cruyff Court. Hierbij kregen de leerlingen van de school de kans om vragen te stellen aan Aaron Ramsey en Susila Cruijff voordat ze het veld opgingen om een voetbalwedstrijd te spelen.

Selected press Picture Aaron Ramsey opening by Ione Saizar 16

Trinity Fields School is een school voor kinderen met verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Juist deze kinderen waren een van Johan Cruijffs initiële motivatie om de Cruyff Foundation op te richten, omdat hij geloofde in de enorme impact van sport en spel op hun ontwikkeling.

Johan's droom over de Foundation ontstond in de Verenigde Staten, waar hij kennismaakte met de Special Olympics en hij de buurjongen had met het syndroom van Down. De jongen Jon Jon mocht of kon niet buitenspelen met andere kinderen, maar Johan wist spelenderwijs een band met hem op te bouwen. Hij slaagde erin het vertrouwen van de jongen te winnen en op een dag kon de jongen meedoen met het spel, een ervaring die hem liet stralen van oor tot oor. De kracht van sport en spel was toen bewezen voor Johan.

Over de opening van het Cruyff Court zei Aaron Ramsey het volgende:

"Faciliteiten zoals deze geven kinderen de kans om groots te dromen en toegang hebben tot een geweldige plek om te spelen is het belangrijkste startpunt voor ieders voetbalreis. Het is geweldig om te zien wat Caerphilly County Borough Council en de Johan Cruyff Foundation doen om jongeren sportfaciliteiten te bieden. Ik ben erg dankbaar dat ik hier vandaag mag zijn om het veld in mijn woonplaats te openen en Trinity Fields School te steunen via de Aaron Ramsey Foundation".

Raadslid Sean Morgan van Caerphilly Council, voegde hieraan toe: "We zijn verheugd om het Cruyff Court op Trinity Fields School en Resource Centre officieel te openen. De samenwerking met de Aaron Ramsey Foundation en de Johan Cruyff Foundation zal een grote bijdrage leveren aan het bevorderen van de ontwikkeling van sport, nu en voor toekomstige generaties. Het was fantastisch om de kinderen te zien genieten van deze nieuwe faciliteit".

De opening van Cruyff Court Aaron Ramsey maakt deel uit van de plannen van de Cruyff Foundation om de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden door het aantal Cruyff Courts te verdubbelen van 20 naar 40 tegen het einde van dit jaar. Alle projecten zijn mogelijk gemaakt door steun van het Postcode Active Trust, waarbij meer dan 3 miljoen pond is ingezameld door spelers van de People's Postcode Lottery om het werk van de Cruyff Foundation in het Verenigd Koninkrijk te steunen.

Cruyff Court Aaron Ramsey by Ione Zaizar 4
Cruyff Court Aaron Ramsey by Ione Zaizar 29
Selected press Picture Aaron Ramsey opening by Ione Saizar 24