Gepubliceerd op 21 januari 2019

Afgelopen vrijdag hadden we de koudste opening van een Cruyff Court ooit: de opening van het Cruyff Court Hammarkullen in Zweden! Dit is het tweede Cruyff Court in Zweden en ligt in Hammarkullen, een arme wijk van Gotenburg.

Samen met IFK Göteborg in the Community werken we aan een project om de jeugd in Gotenburgs achterstandswijken de ruimte te geven om ongedwongen te sporten en spelen. Dit nieuwe Cruyff Court, dat in de arme wijk Hammarkullen ligt, is daar onderdeel van. Het veld ligt naast een grote basisschool en zal het kloppende hart worden waar jongeren zich verder kunnen ontwikkelen.

Poya Asbaghi, coach van IFK Göteborg tijdens de openingsceremonie: "Iemand zei ooit dat voetbal geen kwestie is van leven of dood - het is meer dan dat. Een citaat dat heel wat voetbalfans over de hele wereld aan zal spreken. Ik ben daar één van, want met name door de periferie rondom voetbal worden effecten bereikt die deze uitdrukking een ware betekenis geven. Het is meer dan een spel, het biedt geweldige kansen aan de jeugd, zoals hier in Hammarkullen."

Afgelopen zomer startten we hier al met de training van Cruyff Foundation Coaches. Vanaf nu kunnen zij hun vaardigheden gaan inzetten op het Cruyff Court tijdens hun werk met de lokale jeugd. Zo kunnen we ook in Zweden nieuwe Heroes tot bloei laten komen!

2E Cruyff Court Zweden