Gepubliceerd op 18 september 2022

Aan de Serviliusstraat in Weert is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw Cruyff Court. Met diverse sportactiviteiten, het tekenen van het sociaal convenant en een voetbalwedstrijd werd het Cruyff Court vandaag officieel geopend.

Wethouder Martijn van den Heuvel en Niels Peulen van Punt Welzijn waren aanwezig en vertelden waarom een Cruyff Court juist op deze locatie belangrijk is. Het Cruyff Court gaat een mooie plek worden waar niet alleen de jeugd uit Keent, maar uit heel Weert, heen kan gaan om in beweging te komen.

Daar zijn ze direct goed mee begonnen, want vandaag leerden kinderen van Tiki Taki voetbaltrucjes, kregen een kickboks clinic en konden ze deelnemen aan een basketbaltraining. Het Cruyff Court werd geopend met een voetbalwedstrijd tussen jongeren.

Het sociaal convenant

Met handtekeningen op een bal werd het sociaal convenant symbolisch getekend. Het social convenant heeft als doel om zoveel mogelijk sport-, beweeg- en participatieaanbod te creëren op een Cruyff Court, wat een positieve bijdrage geeft aan de kwaliteit en gebruik van het veld. Daarom wordt altijd in kaart gebracht wat de behoeften zijn van omwonenden en welke doelgroepen gebruik gaan maken van het Cruyff Court. Dit is natuurlijk per buurt verschillend en daarom wordt dit bij elk nieuw Cruyff Court met alle belangrijke stakeholders vastgesteld. Het tekenen van het sociaal convenant heeft als doel om ervoor te zorgen dat het Cruyff Court voor iedereen is en buurtbewoners, professionele sportinstellingen en verenigingen uit de buurt zich daarvoor inzet en zich verantwoordelijk voelen.

Het convenant werd getekend door de Gemeente Weert, Punt Welzijn, SGL, Basisschool Het Dal, Voetbalschool Tika Taka, Human Kind, Wonen Limburg en door bewoners aan de Serviliusstraat.