Gepubliceerd op 18 december 2018

Gisteren organiseerden we de tiende editie van ons fondsenwervende evenement Koken met een Doel. Op een extra bijzondere locatie dit keer: Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Dankzij onze gasten haalden maar liefst €330.750,- op voor een Child Care Centre en een Cruyff Court in Zuid-Afrika.

Hiermee willen we lokale jeugd, die vaak leeft in zorgelijke gezinssituaties, armoede en een gebrek aan kwalitatieve zorg kent, de ruimte geven om te sporten en te bewegen.

Tijdens het diner, dat net als voorgaande jaren verzorgd werd door Jonnie en Thérèse Boer van De Librije, vond een loting en een veiling plaats. Hier werd onder andere het shirt van Mathijs de Ligt en het gewilde ‘briefje van Ronald Koeman’ geveild. Het briefje, dat nu al Nederlandse voetbalgeschiedenis schreef, bracht €35.000 op. De avond werd bijgewoond door een diversiteit aan gasten en trouwe ambassadeurs van de Cruyff Foundation. Ook Danny, Jordi en Susila Cruijff waren aanwezig bij de feestelijke avond, waar het gedachtegoed van Johan Cruijff centraal stond.

Met het opgehaalde bedrag kunnen wij onze activiteiten in Zuid-Afrika uitbreiden. We hebben hier, onder andere samen met arts Hugo Tempelman, al meerdere Cruyff Courts en een Child Care Centre gerealiseerd. Het zijn faciliteiten die de nieuwe generatie de kans geven om te ontsnappen aan de vicieuze cirkel van armoede en op die manier de kwaliteit van leven voor de gehele community verbeteren.

Evenementpartners
Koken met een Doel werd mede mogelijk gemaakt door: Het Scheepvaartmuseum, Xsaga, De Librije, Bourgonje en Select Catering. Met speciale dank aan: Erik Scherder, Chef’Special, Soweto Gospel Choir, Paul de Munnik, Jan Mulder, Soufiane Touzani, Peter Heerschop, Viggo Waas, Barbara Barend en Frank Lammers

Fotografie
De foto's werden gemaakt door Karin Deraedt (KarinDeraedFotografie) & Janus Van den Eijnden (Janus van Eijnden Photography)

Koken Met Een Doel Persfoto Site
Koken Met Een Doel Ronald