Nkpara2019

Ruimte voor talent en kinderen met een beperking om te pingpongen.

Met veel plezier ondersteunt de Cruyff Foundation nu 7 jaar de Nederlandse Tafeltennisbond. Samen zorgen wij dat er Para-Tafeltennis Training Centra (PTTC's) zijn waar talenten zich kunnen ontwikkelen. Ook tafeltennis als breedtesport is een gezamenlijk speerpunt: er worden clinics gegeven en op veel mytyl- en speciaal onderwijsscholen kent men tafeltennis ondertussen als sport.

Frederique 18758 kleiner

Een groot verschil.

Voor toptafeltennisser Frederique maakte zo’n PTTC een groot verschil: “Daar kon ik ontdekken of ik het (topsport)niveau aan kon. In combinatie met de landelijke jeugdtrainingsdagen heb ik de juiste tussenstappen kunnen zetten en kon ik doorstromen naar het Centrum voor Topsport & Onderwijs programma op Papendal! Ook bij mijn internationale debuut op de Dutch Open Para speelde de Cruyff Foundation een rol.

Tafeltennis stock 70

Pingpongbazen.

Door de samenwerking tussen de NTTB en de Cruyff Foundation zijn er veel kansen ontstaan om talenten de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Met het grotere aantal trainingscentra wordt talent eerder gevonden, kunnen zij samen trainen, verbetert de kwaliteit van de trainingen en trekken de talenten elkaar omhoog. En daardoor groeit het enthousiasme! Dit heeft zijn effect: de spelers krijgen extra aandacht tijdens de verschillende toernooien en trainingen en voelen zich gewaardeerd. Dat stimuleert ze om meer te trainen en meer te doen, waardoor ze steeds beter worden. Op naar de (inter)nationale tafeltennistop!

Open Dag 2017 7 nntb

Voor iedereen.

De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen, zowel op fysiek als op sociaal gebied. Een belangrijke kern van tafeltennis is plezier en zelfvertrouwen. Dankzij onze samenwerking kan de NTTB tal van activiteiten organiseren om kinderen en jongeren met een beperking met de sport in aanraking te laten komen. De sport wordt laagdrempelig aangeboden, iedereen kan het op zijn eigen niveau beoefenen. We zeggen daarom dan ook: Heel Holland Tafeltennist!