Zitvolleybal open dag

Meer zitvolleybal!

De Cruyff Foundation en Nevobo hebben als doel om (jeugd)zitvolleybal zichtbaarder te maken voor jeugd met een beperking. Daarnaast willen we dat meer jongeren de weg naar clubs en de talententraining weten te vinden voor zitvolleybal.

JCF Opendag 18 09 2019 80 D 362

Met volleybal voor iedereen.

Samen zetten wij ons in om het structureel bewegen bij reguliere volleybalclubs, Only Friends, op Cruyff Courts en Schoolplein14 aan te moedigen. Daarom geven we clinics op revalidatiecentra en bij Only Friends. Ook zetten we het mobiele zitvolleybalveld in op (zicht)locaties.

WK Zitvolleybal 2018 5

Smash it!

Om volleybal voor íedereen laagdrempelig en uitdagend aan te bieden is de samenwerking uitgebreid met volleybal op Schoolplein14 en de Cruyff Courts. Op deze pleinen wordt een laagdrempelig volleybalaanbod aangeboden waar de leukste beweging uit het spel; de smash, centraal staat, verpakt in spellen die kinderen en jongeren zowel zelfstandig als onder begeleiding kunnen uitvoeren.

Training Ward

Ward speelt in het nationale zitvolleybal-team

Ward is pas 14 jaar oud, maar maakt al deel uit van het Nationale Zitvolleybalteam. Daar ontwikkelt hij zich nog elke dag: “Het bewegen vond ik eerst best moeilijk, maar ik heb het kunnen leren en nu gaat het makkelijk. Het komende jaar wil ik graag nog meetrainen. Als we groeien, sterker worden en blijven trainen, dan moet het lukken om mee te doen aan de Paralympische Spelen. Dat is mijn droom."