NBB 7

Ruimte voor kinderen met een beperking.

De Cruyff Foundation is trotse partner van de NBB. Samen creëren we meer ruimte voor kinderen met een beperking om te kunnen rolstoelbasketballen.

Cruyff Foundation Junior League

De Cruyff Foundation Junior League

Sinds dit jaar is de samenwerking tussen Basketball Nederland (NBB) en de Cruyff Foundation in een nieuw jasje gestoken. Natuurlijk nog steeds met het doel om meer jongeren te laten rolstoelbasketballen. Tot voor kort speelden jongeren de Cruyff Foundation Junior League, waarbij teams tegen elkaar spelen op verschillende toernooidagen.

NBB 5

Gijs Even over zijn liefde voor de sport.

Zo ook Gijs. “Als ik terugdenk aan de Cruyff Foundation Junior League denk ik eigenlijk alleen maar terug aan plezier. In die tijd zat ik in een team dat o.a. bestond uit huidige internationals als Quinten, Joost en Bo. Mensen waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds mee samen speel en train. De Junior League heeft me de kans gegeven om mijzelf op een leuke manier te ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Ook heeft het me meer kansen gegeven dan ik wist dat er waren. Ik ben erg dankbaar dat deze dagen georganiseerd worden, anders was ik nooit gegroeid tot de speler die ik vandaag de dag ben.”

Basketbal

Als basis.

Nu ligt de focus van onze samenwerking op meer rolstoelbasketbal door heel Nederland. Een maand lang organiseren we clinics in een regio, wat wordt afgesloten met een basketbaldag voor bestaande en nieuwe leden. Plezier is hierbij het allerbelangrijkste. Wekelijks is er ook een instuif in midden Nederland en zijn er trainingen in het Oosten en Westen van Nederland. Niet alleen starters, maar ook jeugdleden en potentiële toppers krijgen op deze manier de kans zich te ontwikkelen en te laten zien.

ILS18091901031

Rolstoel-basketballen

Het samen spelen en trainen met leeftijdsgenoten, zorgt voor veel plezier. Iedereen speelt met iedereen en de deelnemers hebben de grootste lol. Ze leren van elkaar, en worden daardoor ook steeds beter. Win-win, als je het ons vraagt!