KNWU 3

Ruimte voor talenten en kinderen met een beperking.

De Cruyff Foundation is trotse partner van de KNWU. Wij ondersteunen de verschillende para-cycling talenten en willen meer ruimte creëren voor kinderen met een beperking. Want zíj zijn de toekomstige wereldtoppers.

KNWU 1

Een kans om je te ontwikkelen.

Samen zorgen wij voor trainingen voor beginnende para-cyclists en talentweekenden voor de gevestigde talentselectie en potentiële talenten. Daarnaast organiseren we trainingskampen, testdagen en wedstrijden voor de talentselectie, zodat nieuwe aanwas de kans krijgt om uit te groeien tot wereldtoppers. Zo groeit ook de aandacht voor para-cycling, zodat kinderen met een beperking ook meer mogelijkheden zien om te sporten en hun fysieke mogelijkheden ten volste kunnen benutten.

KNWU 2

Albert Smit over het ontdekken van nieuwe talenten.

“We ontdekken jaarlijks nieuwe talenten, waarvan we denken dat ze misschien wel uit kunnen groeien tot wereldtoppers. Maar de lat in Nederland ligt heel hoog, we hebben een hele succesvolle lichting para-cyclists. Daar meng je jezelf niet zomaar even tussen als nieuw talent. Om te zorgen dat deze groep niet tussen wal en schip valt, zorgen we voor een intensieve begeleiding waardoor deze groep zich kan ontwikkelen. We houden trainingsdagen, stellen trainingsschema’s op, ondersteunen in de kosten van het afreizen naar wedstrijden en houden bijeenkomsten. Hierdoor krijgt talent de mogelijkheid zich goed te ontwikkelen over een langere periode. Op die manier hopen we in niet alleen straks in Tokio goed te zijn, maar ook op de Paralympics in Parijs van 2024 te kunnen beschikken over nieuw talent om onze ambities in para-cycling ook in de toekomst waar te kunnen maken.”

KNWU

Als voorbeeld voor de jeugd.

Wij vinden dat elk kind moet de ruimte moet krijgen om te kunnen bewegen en zijn of haar fysieke mogelijkheden optimaal te benutten. Ook als je een beperking hebt. Door sport krijg je zelfvertrouwen, leer je samen te werken en ontwikkel je vriendschappen. Paralympische sporters vormen een rolmodel voor het gehandicapte kind en zijn daardoor een stimulans om meer te gaan bewegen en te gaan sporten. De Paralympische wielrenners presteerden uitermate goed tijdens de afgelopen Paralympische Spelen. Om het succes van het Paralympische wielrennen te kunnen continueren in de toekomst is nieuwe aanwas van onderaan van groot belang. En dat is precies waar de Johan Cruyff Foundation en de KNWU elkaar vinden.

Is para-cycling ook iets voor jou?