Jeroen Baby Kind

Een sportief kind

Jeroen is geboren zonder scheenbenen en heeft slecht ontwikkelde kniegewrichten. Hierdoor kwam hij al op heel jonge leeftijd terecht in een rolstoel. Toch ontwikkelt hij zich als een sportief jongetje. Zowel met skiën als met basketballen blijkt hij bovengemiddeld talentvol.

Jeroen4

Keuze voor skiën

In 2010 doet Jeroen mee aan een Wintersportdag van de Cruyff Foundation en de Nederlandse Skivereniging. Hij wordt er uitgepikt als talent en vanaf toen ging het snel. Hij besluit zich te focussen op het skiën en zijn talent te ontwikkelen. Hij traint al snel meerdere weken per jaar in het buitenland en doet mee aan veel wedstrijden.

Jeroen5

Winterspelen '14

In 2014 mag Jeroen mee als belofte naar de Winterspelen in Sochi. Hij kijkt zijn ogen uit en doet volop ervaring op. Enorm gemotiveerd keert hij terug naar huis. Hij gaat keihard trainen om zich te plaatsen voor de Winterspelen in 2018.

14 Van 3

1 van de 14 van Johan

In hetzelfde jaar wordt Jeroen uitgekozen tot 1 van de 14 van Johan Cruijff. Door zijn sportieve talent en zijn oneindige motivatie kan hij perfect helpen om het gedachtegoed van Johan uit te dragen. Sport is belangrijk en leuk is voor iedereen, ook voor kinderen met een beperking. Jeroen is diverse keren aanwezig bij de Open Dag van de Cruyff Foundation, waar hij Johan ontmoet en zelfs interviewt.

Ski

Wedstrijden

Jeroen traint veel en hard. De trainingsuren betalen zich uit want hij wint vele wedstrijden, waaronder World Cups en WK-wedstrijden. In 2017 behaalde hij goud op maar liefst 3 disciplines: de slalom, de reuzen-slalom en de supercombinatie.

Jeroen Medaille
Opening Origineel 2

Winterspelen '18

Gouden medaille!

Jeroen plaatst zich op drie onderdelen voor de Winterspelen en pakt in Korea goud op de supercombinatie. Na de super-G ligt Jeroen nog op de derde plaats, maar in de afsluitende slalom maakt hij zijn achterstand ongedaan en legt hij beslag op de titel.