Chris Vos Slide1

5 jaar - ongeluk

Op zijn 5e kreeg Chris een ongeluk. Hij werd overreden door een kraan. Hij werd diverse malen geopereerd, had een verlamming aan zijn rechterbeen en zijn dikke bilspier werd geamputeerd. Van artsen kreeg te horen dat hij niet meer zou kunnen lopen en zeker niet sporten. Chris bleek een kleine doorzetter want nog hetzelfde jaar liep hij achter een looprekje. De wil om te sporten was er ook nog steeds…

Chris Vos Slide2

Met familie op wintersport

Op 7-jarige leeftijd gaat hij op vakantie met zijn familie die dol is op wintersport. Skiën was voor Chris niet mogelijk, maar samen zochten ze naar een manier waarop snowboarden wél lukte. Hij kreeg een touw om zijn middel en ging achter zijn vader de berg af. Het buigen van zijn knie was moeilijk en als hij viel had hij veel pijn aan zijn been. Het leren snowboarden ging gepaard met veel pijn en tranen, maar ook hier zette hij door en uiteindelijk lukte het en kwam hij zelf de berg af.

Screen Shot 2018 03 07 At 16 26 15
Chris Vos Slide3

De ontdekking van snowboarden

Het snowboarden groeit uit tot zijn grote passie. Hij wordt fanatieker en als hij de Winterspelen ziet heeft hij een nieuwe droom. Zijn vader neemt contact op met de Nederlandse Skivereniging, welke hem in contact brengt met Bibian Mentel. Al snel gaat hij mee naar internationale wedstrijden waar hij het als 12-jarige tegen volwassenen opneemt. Met zijn snowboard orthese sjeest hij de berg af.

Chris Vos Image2
Chris Vos Slide4

1 van de 14 van Johan

In 2012 en 2013 wordt Chris uitgekozen tot 1 van de 14 van Johan Cruijff. Hij is als geen ander in staat om het gedachtegoed van Johan uit te dragen. Te laten zien dat sport belangrijk en leuk is voor iedereen, ook voor kinderen met een beperking.

Chris Vos Image4
Chris Vos Slide6

Winterspelen ‘14

In 2014 kwalificeert hij zich als 16-jarige voor de Spelen als jongste deelnemer, waar hij dertiende wordt, wederom tegen enkel volwassenen. Zijn droom was uitgekomen, hij had deelgenomen aan de Spelen. Nu had hij een nieuwe droom: daar een medaille winnen!

Chris Vos Image6
Chris Vos Slide7

Wedstrijden

2015 is een topjaar voor Chris. Hij ontwikkelt zich enorm als snowboarder en wint vele prijzen, onder andere bij diverse World Cups. In La Molina wordt hij 2-voudig wereldkampioen. Als verrassing is Johan Cruijff afgereisd naar Spanje om hem zijn medaille te overhandigen.

Chris Podium Met Medaille En Beertje

Winterspelen '18

Zilveren medaille!

Op de Winterspelen van PyeongChang komt een langgekoesterde droom uit. Na een vlekkeloze kwalificatierun en overtuigende races in de kwart- en halve finale legt Chris beslag op de zilveren medaille. Het is een ultieme bekroning voor dertien jaar bikkelen, waarin geen plaats was voor het woord ‘opgeven’.

Chris Vos in actie spelen 22

Winterspelen '22

Op de Winterspelen van Beijing pakt Chris zijn tweede zilveren Olympische medaille! Deze keer voor het banked slalom, waar hij in PyeongChang als vierde eindigde. Chris was overtuigend in de kwalificatierun. Voorafgaand de finale, was hij al zeker van een medaille, hij wist alleen de kleur nog niet.

Chris Vos medaille spelen 22