Img 7887 Copy

Als een vis in het water

Op haar 6e begon Chantalle met diploma zwemmen. De wedstrijdzwemmers aan de andere kant van het bad trokken haar aandacht en gaven haar kriebels. Zij wilde ook zo fanatiek zwemmen!

Zwembad

Wedstrijdzwemmen

Op haar 7e rolde Chantalle het wedstrijdzwemmen in, maar had daar geen vlekkeloze start. Chantalle is geboren met ongelijke armen en daardoor kon ze niet voldoen aan de eis van het wedstrijdzwemmen: de kant met twee handen aantikken. Ze werd gediskwalificeerd tijdens wedstrijden. Een meisje van haar vereniging dat paralympisch gekeurd was, kwam naar haar toe. Of dat ook niet iets voor haar was? Chantalle greep die kans, want het enige wat ze wilde was beter worden in zwemmen.

2016 09 09 02 40 13 Copy

Talentdag KNZB

Chantalle werd paralympisch gekeurd en ingedeeld in een paralympische klasse en werd uitgenodigd voor een Talentdag van de KNZB. Het startschot van haar paralympische loopbaan: ze werd ontdekt. Ze startte met trainen met het paralympische team. _________________________________________________________ Foto: ©Mathilde Dusol

Chantalle

Nationaal niveau

Vanaf haar twaalfde timmert Chantalle hard aan de weg met haar paralympische carrière: ze sluit aan bij het nationale team van de KNZB en knokt keihard om de snelste te worden. ___________________________________________________ Foto ©Jan Dirk Verhey

Img 6798 Copy

Europees Kampioen!

Het harde werken werpt haar vruchten af: op haar 13e wordt Chantalle Europees Kampioen. _____________________________ Foto: ©Luc Percival

Chantalle Goldkopie
14 Van

Eén van de 14 van Johan

Chantalle is één van de 14 van Johan: een selectie van veertien talentvolle jongeren met een beperking. Voor haar is sporten superbelangrijk. Een manier om zich te ontwikkelen én hetgeen waar ze heel gelukkig van wordt. Dus wie anders dan Chantalle kan beter helpen bij het uitdragen van het gedachtegoed van Johan Cruijff?

Chantalle
Chantalle Zijderveld Knzb

Prijzen

Chantalle blijft de lat hoger leggen. Op 15-jarige leeftijd wint Chantalle haar eerste medaille op wereldniveau met de 100 meter schoolslag.Tijdens de Paralympische Spelen in 2016 haalde Chantalle een bronzen plak. Al deze prijzen smaken naar meer!

2016 09 09 18 58 08 Copy
Img 9921 Copy

Europese Kampioenschappen 2018

Bekijk de video van Chantalle

Chantalle haar doel voor het Europese Kampioenschap was 3x goud. Maar ze verraste zichzelf: ze haalde 3x goud én 1x zilver! Ook verpulverde ze haar eigen wereldrecord op de 100 meter schoolslag. Wát een prestaties! Het zwemmen heeft Chantalle zelfvertrouwen gegeven. Ze weet dat ze zichzelf kan oppeppen, en als ze straks op het startblok staat is dat wat ze gaat doen. Omdat ze zelf zó blij wordt van het sporten, hoopt ze dat alle kinderen de kans krijgen om te sporten. Daar vertelt ze in bijgaande video meer over: