ILS18091901192

Ruimte voor talenten en kinderen met een beperking

Als partner van de Atletiekunie ondersteunen wij talentenselecties en maken we clinics voor kinderen met een beperking mogelijk. Daarnaast worden er bij lokale verenigingen laagdrempelige activiteiten georganiseerd waarin sporters met een beperking geïntegreerd deelnemen.

HK1 3916 min

Paralympische toekomst

Clubs en trainers worden ondersteund om de integratie van kinderen met een beperking naar reguliere groepen op lokaal niveau mogelijk te maken. Het talentontwikkelingsprogramma van de Atletiekunie bestaat uit drie fases. In deze fases wordt de overstap van lokaal niveau naar nationaal niveau begeleidt. Met als doel nieuwe talenten door te laten stromen naar de wereldtop.

Olivier Hendriks Fien 05964 v2

Fynn van Buuren vertelt wat onze steun betekent

“Met de ondersteuning van de Cruyff Foundation kunnen we méér doen voor sporters met een beperking dan alleen trainingen organiseren. Zo kunnen we talenten de mogelijkheid bieden om aan internationale wedstrijden deel te nemen of op trainingsstage naar het buitenland te gaan. Bovendien heeft de Cruyff Foundation het mogelijk gemaakt om kostbare materialen, zoals sportrolstoelen, aan te schaffen. Dat we deze nu vanuit de Atletiekunie beschikbaar kunnen stellen, maakt het voor talenten makkelijker om met atletiek te beginnen.”

Nikita den Boer 044532

Van talent naar wereldtop

Para-atlete Nikita den Boer (29) kwam via de talentendag van de Atletiekunie in aanraking met atletiek, ging samenwerken met de talentencoach en nu, enkele jaren later, strijdt ze mee met de wereldtop. “Voor para-sporters is het vaak lastig om aan het juiste sportmateriaal te komen en te beginnen bij een vereniging. De Cruyff Foundation heeft financiële middelen beschikbaar gesteld, waardoor de Atletiekunie een wheelerrolstoel kon aanschaffen en ik kon beginnen met wheelen. Door deze drempels weg te nemen, staan steeds meer verenigingen open voor aangepast sporten. Ik ben de Cruyff Foundation dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, want ik heb op dit moment de leukste baan die ik me kan wensen.”