Gepubliceerd op 7 juni 2023

Topvoetballer en rolmodel voor veel kinderen en jongeren Virgil van Dijk heropende vanmiddag het Cruyff Court waar hij als kleine jongen dag in dag voetbalde met zijn vrienden. Het Cruyff Court werd feestelijk geopend met een spectaculaire openingswedstrijd en sport - en spelactiviteiten voor kinderen uit de wijk.

Virgil van Dijk, die al jaren Cruyff Foundation ambassadeur is, groeide op in de wijk Haagse Beemden aan de rand van Breda. Als kleine jongen voetbalde hij dag in dag uit met zijn vrienden op het Cruyff Court Haagse Beemden dat voor zijn deur lag. Na jaren intensief gebruik was dit Cruyff Court toe aan een opknapbeurt en het werd daarom gerenoveerd. Een mooie aanleiding om dit Cruyff Court te vernoemen naar de voetballer die er zijn eerste meters maakte.

"Urenlang voetbalde ik met mijn vrienden op dit Cruyff Court en ik ben dan ook ontzettend trots dat het na de renovatie mijn naam draagt. Ik hoop dat veel jongens en meiden hier komen om te sporten, vrienden te maken en plezier te hebben. Cruyff Courts zijn zo belangrijk, als kinderen hier zijn vergeten ze alles om zich heen. Niets doet er dan echt toe, het is gewoon plezier hebben." aldus Virgil van Dijk.

JQ5 A5134
1 B9 A8681

Spectaculaire openingswedstrijd

Gemeente Breda en lokale partijen haalden alles uit de kast om er een onvergetelijke middag van te maken. Na de officiële opening trapte Virgil van Dijk het eerste wedstrijdje af. Collega Cruyff Foundation ambassadeur Soufiane Touzani stelde voor de gelegenheid een FC Straat team samen met kinderen die allen een shirt droegen van clubs uit Virgil z'n carrière in Nederland. Dit team speelde tegen geselecteerde kinderen uit de buurt.

Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Digitalisering bij Gemeente Breda, Daan Quaars: “Het is ontzettend gaaf dat Virgil van Dijk vandaag weer terug in Breda is. Hij groeide op in Haagse Beemden en daar zijn ze hier heel trots op, terecht! Hij is een voorbeeld voor veel kinderen die zelf ook de droom hebben om topvoetballer te worden. Met de nieuwe naam voor het Cruyff Court hopen we dat we veel kinderen blijven inspireren. Wat een fantastische middag, onvergetelijk voor alle kinderen die hun held hebben mogen ontmoeten!”

Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zorgen voor verbinding

De kinderen uit de Haagse Beemden en omstreken kunnen de komende jaren genieten van het gerenoveerde Cruyff Court. De lokale partijen Grote Broer Grote Zus en Breda Actief zullen zeker ook gaan zorgen voor extra gratis georganiseerde activiteiten. Erg belangrijk, want kinderen en jongeren moeten gestimuleerd worden om te sporten en te spelen. Naast dat sport belangrijk is voor de gezondheid, zorgt sport ook voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding.

1 B9 A8642
1 B9 A8749