Lesbos bezoek Susila Johnny

Susila Cruijff bezoekt Lesbos

Susila Cruijff reist samen met Niels Meijer en Johnny de Mol naar Lesbos. De bouw van de 3 Cruyff Courts op de Griekse eilanden en de programma’s die we daarop draaien, worden in de loop van 2021 weer opgepakt.

02 02 Prince William

Prins William bezoekt Cruyff Court Everton

De Britse prins William bezoekt het Cruyff Court Everton: als onderdeel van zijn Heads Up-campagne waarmee de prins via de voetbalsport het belang van geestelijke gezondheid op de maatschappelijke agenda zet.

JQ5 A0218

Cruyff Court voor Rijkaard en Gullit

De voetballegendes hebben nu een eigen Cruyff Court, daar waar ze samen ooit hun eerste balletjes trapten: op het Balboaplein in Amsterdam.

02 04 Cruyff Court Maleisië 2020

6 Cruyff Courts in Maleisië

En dat is 6! Dit gloednieuwe Cruyff Court in Mentuan, Maleisië, is voor kinderen uit de gemeenschap en voor de leerlingen van de basisschool pal naast het veldje.

CF TRUCJES MET TOUZANI OEFENING1 THUMBNAIL 1

#Beweegmee met Touzani

Beweegvideo’s voor thuis, tijdens de meivakantie of in de klas – speciaal voor kinderen met een beperking. In deze coronaperiode een welkome afwisseling tijdens het thuis zijn.

02 06

Speciale Cruyff Court Hakim Ziyech

Het Speciale Cruyff Court van Sportclub Only Friends wordt vernoemd naar… Hakim Ziyech! Een grote verrassing voor de sterspeler van Ajax. Met Sportclub Only Friends hebben we sinds jaar en dag een fantastische band.

02 07 Vakkanjers

10.000 Vakkanjers Creating Space

Ruim 10.000 vmbo-leerlingen gaan aan de slag met de challenge Creating space for Children. We dagen hen uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek.

02 08

€21.326,-

Ingezameld met acties van teams, studenten en collega’s.

Buitenspeelweek 3

Lancering Buitenspelers

Samen met Jantje Beton, Nickelodeon, Krajicek Foundation, Mulier Instituut en Minsterie VWS richten we de Buitenspeel-coalitie op. Deze kinderraad verzamelt de beste beweegideeën voor kinderen. In 2021 gaan de Buitenspelers op volle kracht vooruit.

02 10

25.000 kinderen doen mee met Open Dag On Tour

Tijdens de corona-proof variant van de Open Dag gaan we naar scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts. We zijn op 20 plekken, en nog eens 60 locaties ontvangen een rijk gevuld sportpakket. Zo’n 25.000 kinderen doen mee!

02 11 Handbiker Tim

Handbiker haalt ruim 5.000 euro op

500 kilometer afleggen, met een handbike, binnen 2 dagen. Ambassadeur en handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen gaat die uitdaging aan en het lukt hem. Tim bedwingt het Pieterpad, en zamelt ook nog een flink geldbedrag in. Fantastisch.

Foto jonnie therese nelson oliver

€ 56.160,-

Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. Koken met een Doel @ Home. Een groot succes.

02 13

Eerste Speciaal Cruyff Court Japan

In de aanloop naar de Paralympische Spelen Tokio opent op 1 november in Adachi-ku, een wijk in de stad. Kinderen en jongeren van verschillende speciaal onderwijs scholen krijgen de ruimte om op een veilige plek te sporten.

02 14 Ambassadeur Jackie

3 nieuwe ambassadeurs

Met trots maken we bekend dat Oranje Leeuwin Jackie Groenen, kickbokser Tuyjani Beztati en profvolleybalster Celeste Plak toetreden tot het illustere rijtje ambassadeurs van de Cruyff Foundation.

02 14 Ambassadeur Celeste
02 15 Campaign UK

Nieuwe campagne in het Verenigd Koninkrijk

We continue what Johan Cruijff started.

02 16 SP14 Lara

Schoolplein14 voor Lara van Ruijven

Ter nagedachtenis aan shorttrackster Lara van Ruijven komt er een Schoolplein14 dat haar naam zal dragen.

02 17 Devyne Talent

Devyne Rensch Ajax Talent van de Toekomst

Als onderdeel van de samenwerking met Ajax ontvangt het talent van de Toekomst de Abdelhak Nouri Trofee en krijgt een Schoolplein14 aangeboden op een school naar keuze.

02 18 Winter Games

55.000 jongeren bereikt met de Winter Games

Jongeren hebben het moeilijk in coronatijd. Ruim 3.000 extra sport- en spelactiviteiten op meer dan 900 locaties. Alles corona-proof. Maar liefst 55.000 jongeren doen mee. Wow!