06 02 Tyl Tylcentrum De witte vogel Den Haag 15

25.000 kinderen doen mee

Helaas kunnen we dit coronajaar geen gewone Open Dag organiseren in het Olympisch Stadion. Maar, als het niet kan zoals het moet, doen we het zoals het gaat. En daarom komt de Johan Cruyff Foundation naar de kinderen. Op maar liefst 20 verschillende locaties in heel Nederland organiseren we samen met onze ambassadeurs sportactiviteiten en hele toffe clinics.

06 03 Only Friends

Amsterdam: Only Friends

Op het Amsterdamse Friendship Sports Centre zijn ambassadeurs Bibian Mentel en Frank Rijkaard erbij. Voor Frank Rijkaard is het de eerste keer bij Only Friends en hij kijkt zijn ogen uit. Bibian en Frank doen mee met voetballen, kickboksen en street dance. We zijn heel dankbaar dat Bibian op deze dag nog zo’n actieve rol speelt.

06 01
05 09

Hilversum-Noord

Ook in Hilversum-Noord is er op het Cruyfff Court van alles te doen voor kinderen. De Hilversumse wethouder Floris Voorink trapt af en Johnny de Mol is speciale gast. De kinderen – eerst die van 4 tot 7 jaar, daarna de oudere kinderen – gaan voetballen (uiteraard!), maar ook dansen, trefbal spelen of hockeyen. Of zaklopen.

06 01

Zeeuws-Vlaanderen: Tragel Clinge

Cliënten Erik van Geloof en Tamara Boone (die als Heroes of the Cruyff Courts meehelpen met de organisatie van deze dag) krijgen het sportpakket uit handen van oud-basketbalinternational én ambassadeur Henk Norel. Namens de Nederlandse Basketbal Bond is er een basketbalclinic. Op en rondom het Special Cruyff Court is er voetbal, hockey en een hippe versie van blikgooien. Erik is tevreden: “Iedereen is lekker bezig. Ik hoop dat iedereen tevreden op deze dag terugkijkt. Ik denk het wel!”

06 06 Lydensteyn

Friesland: School Lyndensteyn

Oud-schaatscoach Henk Gemser komt naar Beetsterzwaag. Zeventien jaar geleden is hij door Johan Cruyff zelf gevraagd om ambassadeur te worden. “Ik zei natuurlijk ‘ja’. Datgene wat Johan in gedachten had, heel veel kinderen laten sporten, daar ben ik het helemaal mee eens.” Voor de ongeveer honderd leerlingen van het speciaal basisonderwijs is een spellenparcours uitgezet. Hoefijzer gooien, boomstamsmijten, hoepelwerpen, rolstoelrace en nog meer. Op het voorplein is het parcours voor racerunners uitgezet. Achter de school zijn de leerlingen in actie met onder andere katapultschieten en highlandgames op de jeu de boules-baan.