De huidige samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en TenCate Grass is in 2017 uitgebreid met een nieuw concept: Cruyff Court in a Box.

Door de basis van de succesvolle Cruyff Courts te combineren met het gemak van de volledige oplossing van TenCate Field in een Box™, kunnen veel meer kinderen en hele gemeenschappen toegang krijgen tot kwalitatieve, veilige en duurzame sportfaciliteiten.

De doelen van Cruyff Court in a Box weerspiegelen en ondersteunen de 14 regels van Johan Cruyff en het Triple P-principe van Field in a Box™: duurzame ontwikkeling die een brug slaat tussen de elementen People, Planet en Prosperity. Dit innovatieve partnerschap vormt een sterk platform voor sociale groei en het stimuleren van de ontwikkeling van individuen en gemeenschappen. Het faciliteert gezondheids- en welzijnstoepassingen in kansarme of geïsoleerde gebieden.

Cruyff Court in a Box is een unieke, turnkey oplossing bestaande uit vier Field in a Box™ elementen:

  • Eenvoudig te installeren speelveld
  • Hekwerk
  • Verlichting
  • Multifunctionele scheepscontainer die gemakkelijk kan worden omgebouwd tot een gemeenschapscentrum, kleedkamer, opleidingsruimte en meer.

De Cruyff Court in a Box wordt vervolgens geïnstalleerd in een gemeenschap volgens de normale Cruyff Foundation criteria voor Cruyff Courts. Hierbij worden plaatselijke gemeenschapswerkers opgeleid tot Cruyff Foundation Coaches en wordt ‘Heroes of the Cruyff Courts’ geïntroduceerd als een programma om jongeren op te leiden en rolmodellen te creëren binnen de gemeenschap.

De eerste Cruyff Court in a Box werd in november 2017 geïnstalleerd in Kaapstad, Zuid-Afrika. De eerste van velen, als het aan de Cruyff Foundation en TenCate Grass ligt.

Meer informatie over het ondersteunen van Court in a Box? Neem contact op met Ilja van Holsteijn, manager Cruyff Courts.