De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met ruim 40% van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Nationale Postcode Loterij en Cruyff Foundation

Sinds 1998 is de Nationale Postcode Loterij partner van de Cruyff Foundation. Dankzij de bijdragen kunnen wij jeugd, met en zonder handicap, in beweging brengen. In 2016 heeft de Cruyff Foundation de 'extra trekking' toegewezen gekregen tijdens het Goed Geld Gala. Met deze extra schenking heeft de Cruyff Foundation het programma Heroes of the Cruyff Court gelanceerd en brengen wij tevens een nieuwe doelgroep in beweging, namelijk jeugd die momenteel in asielzoekerscentra verblijven. In 2018 hebben wij een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van €1.350.000, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de spelers van de Nationale Postcode Loterij. Met dit bedrag kunnen we het gedachtegoed van Johan Cruijff voortzetten en kunnen we onze projecten Cruyff Courts, Schoolplein14 en gehandicaptensport weer mooie ontwikkelingen doormaken komend jaar!

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen de Nationale Postcode Loterij en de Foundation? Kijk dan hier.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de Nationale Postcode Loterij via hun Facebook-pagina en Twitter-account.

NPL-logo-2013-RGB72-250.png#asset:1768