Nationale Postcode Loterij

Samenwerking sinds: 1998

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. 

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/ Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Nationale Postcode Loterij en Cruyff Foundation

Sinds 1998 is de Nationale Postcode Loterij partner van de Cruyff Foundation. Dankzij de bijdragen kunnen wij jeugd, met en zonder handicap, in beweging brengen. In 2016 heeft de Cruyff Foundation de 'extra trekking' gewonnen tijdens het Goed Geld Gala. Met deze extra schenking wordt het programma Heroes of the Cruyff Court gelanceerd en wil de Cruyff Foundation tevens een nieuwe doelgroep in beweging brengen, namelijk jeugd die momenteel in asielzoekerscentra verblijven. 

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen de Nationale Postcode Loterij en de Foundation? Kijk dan hier.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de Nationale Postcode Loterij via hun Facebook-pagina en Twitter-account


NPL-logo-2013-RGB72-250.png#asset:1768