Gepubliceerd op 16 juni 2018

Wat een feest! Vanaf vandaag mogen de jongens uit de Bilt en de meisjes van de Prins Willem Alexanderschool uit Den Haag zich Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 noemen! FC Girlpower uit Eindhoven en Interschagen werden met de Respectaward beloond voor hun sportieve spel.​

Zaterdag was dan eindelijk zover: de spannende finale van het NK Cruyff Courts 6 vs 6. In de finale namen het jongensteam uit de Bilt en de jongens van Inter Schagen het tegen elkaar op. De meiden uit Den Haag speelden tegen de meiden uit Volendam.

De afgelopen maanden hebben duizenden jongens en meisjes in Nederland via voorrondes, kwart- en halve finales gestreden om zich te plaatsen voor de spannende finaledag. Tijdens deze finaledag speelden elf jongens- en elf meisjesteams op drie Cruyff Courts om het kampioenschap. Daarnaast werd er ook gespeeld voor de Respect Award: per wedstrijd konden de teams hiervoor punten verdienen door sportief gedrag te tonen, op het veld en daarbuiten.

Wim Kieft, oud-international en ambassadeur van de Cruyff Foundation, was aanwezig om aan te moedigen en de prijzen uit te reiken. Kieft vertelt enthousiast over het NK Cruyff Courts 6 vs 6: “Geweldig om te zien hoe de sportiviteit en respect hier centraal stonden. Ik heb ontzettend veel blije gezichten gezien! Dit is een prachtige manier om kinderen in beweging te brengen.

GameDay

Dit jaar werd het NK Cruyff Courts 6 vs 6 georganiseerd in samenwerking met GameDay. Naast de strijd om de titel konden de deelnemende teams, hun supporters en andere bezoekers zich storten op allerlei te gekke sport- en game-activiteiten georganiseerd door GameDay. Het was een sportieve dag voor iedereen die van een uitdaging houdt!

Bekijk de foto's van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 of geniet nog even na met de aftermovie hieronder!

Bedankt Herman van der Wulp en Irene Vijfvinkel van zie-hier.nu voor jullie foto's en Vlijmscherp voor de aftermovie!