Gepubliceerd op 30 mei 2018

Vrijdag is op het Velperplein in Arnhem het allereerste mobiele zitvolleybalveld van Nederland in gebruik genomen! Dit mobiele zitvolleybalveld wordt vanaf nu ingezet door het hele land om de paralympische tak van volleybal toegankelijker te maken én om te laten zien wat de sport inhoudt.

De kick-off werd natuurlijk gedaan met een battle op dit gloednieuwe veld. Olympische held Bas van de Bas van de Goor Foundation en onze directeur Niels smashten erop los. Samen zijn we maatschappelijk partner van #Volley2018: een groot volleybalevenement georganiseerd door Nevobo komende zomer, met het WK Zitvolleybal, het DELA EK Beachvolleybal en het EK Volleybal voor jongens onder de 20 jaar. 

Tientallen kinderen van basisschool Westeraam uit Elst mochten samen met Bas en Niels het veld voor het eerst in gebruik nemen. Dat de opening plaatsvond in Arnhem was geen toeval, 2018 is namelijk het jaar van het aangepast sporten in Gelderland.

De Cruyff Foundation, Bas van de Goor Foundation en de Nevobo hebben voor dit project de handen ineen geslagen om elk kind te kunnen laten genieten van sport. Met de Nevobo bestaat al sinds 2013 een samenwerking: het actieplan “Zitvolleybal vol ambitie”. Door middel van clinics op bijvoorbeeld revalidatiecentra en scholen wordt met dit programma de instroom van zitvolleyballende jeugd gestimuleerd.

WK Zitvolleybal deze zomer in Nederland op vijf unieke locaties
Van zondag 15 juli t/m zondag 22 juli wordt in Nederland het WK Zitvolleybal voor mannen en vrouwen gespeeld. De wedstrijden van dit WK worden gespeeld op vijf bijzondere locaties: Arnhem (theater Musis), Venlo (theater Maaspoort), Eindhoven (Parktheater), Rotterdam (Nieuwe Luxor) en Den Haag (Sportcampus Zuiderpark). Natuurlijk kan je hier ook bij zijn: volleybal.nl/tickets