Gepubliceerd op 9 januari 2018

Doe jij al mee aan deze unieke Social Run die in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff en ter ondersteuning van de Johan Cruyff Foundation.

Het hardloopevenement wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation samen met Ajax en Le Champion. De run wordt op woensdag 25 april (de geboortedag van Johan Cruijff) gehouden. 

Naast de 14K Run kan men zich ook opgeven voor de Business 14K Run, de 5K Run en de Kids Run. Via de verkoop van de startbewijzen en een speciaal actieplatform wordt geld ingezameld voor de projecten van de Cruyff Foundation, die jeugd wereldwijd de ruimte geeft om te sporten en te spelen. De opbrengst van de Kids Run is dit jaar bestemd voor de Ajax Foundation, die zich richt op gelijke kansen voor kinderen. De ambitie is dat dit jaar in totaal zo’n 9.000 lopers in actie komen.

Parcours  & inschrijven
De Cruyff Foundation 14K Run start bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en eindigt in de Johan Cruijff ArenA. De route is in totaal 14 kilometer lang en voert langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp. Andere onderdelen waarvoor ingeschreven kan worden zijn de 5K Run en de Kids Run, die plaatsvinden in en om de ArenA. Bedrijven kunnen met een zakelijk of VIP-team meedoen aan de Business 14K Run. De diverse runs zijn uiteraard ook toegankelijk voor sporters met een beperking. Ook dit jaar zullen verschillende ambassadeurs van de Cruyff Foundation en Ajax zich inzetten om geld in te zamelen. Vorig jaar waren dat onder meer Estelle Cruijff, John Heitinga en Sjaak Swart. Inschrijven kan via: www.cruyff-foundation14krun.nl

14K Run actieplatform
Zowel deelnemende bedrijven als particulieren worden opgeroepen om geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal 14K Run actieplatform. Daarmee worden projecten ondersteund om jeugd wereldwijd de ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen via sport en spel. Dit gebeurt onder andere via de Cruyff Courts, Schoolplein14 en  sportprojecten voor jeugd met een beperking.

Over de Ajax Foundation
De Ajax Foundation werd op 18 maart 2010 opgericht als een onafhankelijke, maar aan AFC Ajax gelieerde stichting. De Ajax Foundation gelooft en investeert in een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen als het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van hun talent en een gezond leven. De Ajax Foundation organiseert projecten rond de thema’s sport & gezondheid, educatie en sociale integratie voor kansarme kinderen en jongeren onder 19 jaar in (groot) Amsterdam en Kaapstad. Hiermee wil de Ajax Foundation de jeugd een beter perspectief bieden en ze dichter bij hun doel brengen.