Gepubliceerd op 9 januari 2018

Hét project waarbij lokale sportmedewerkers samen met jongeren uit de buurt aan de slag gaan om kinderen te betrekken bij het Cruyff Court vond de afgelopen maanden plaats in Brazilië, met als eindresultaat een spannend voetbaltoernooi.

Jeugd vooruit door beweging, dat is waar de Cruyff Foundation voor staat. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk: kinderen en jongeren verdienen de kans zich op mentaal niveau te ontwikkelen. Heroes of the Cruyff Courts is één van onze projecten waarbij deze persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Lokale sportmedewerkers worden opgeleid tot Coach om de jongeren uit de buurt te betrekken bij het Cruyff Court in de buurt. Deze jongeren worden gestimuleerd om sportprojecten te organiseren voor de kinderen in de buurt.

Voor dit Heroes of the Cruyff Courts zijn er coaches opgeleid in Nederland, Spanje, België, Argentinië, Maleisië, Italië, de Nederlandse Antillen, Engeland en zelfs ook in Brazilië!

Op het Cruyff Court Ermelino Materazzo in Brazilië werd onlangs het Heroes of the Cruyff Courts project gerealiseerd door een aantal studenten. Er werd een voetbaltoernooi georganiseerd voor de lokale kinderen, door de jongeren uit de buurt. Professionaliteit en plezier stonden centraal, en dat zie je ook terug! Kijk hieronder voor een impressie.