Gepubliceerd op 5 augustus 2018

De 23e editie van de Johan Cruijff Schaal is gewonnen door Feyenoord. Robin van Persie, aanvoerder van Feyenoord, kreeg de Johan Cruijff Schaal uitgereikt door ambassadeur van de Cruyff Foundation Ronald Koeman en twee kinderen uit een G-voetbalteam.

Elk seizoen is het de eerste prijs die te winnen is: de Johan Cruijff Schaal. Vlak voor de aftrap van de nieuwe competitie nemen de winnaar van de KNVB Beker en de kampioen van de Eredivisie het tegen elkaar op in het stadion van de regerend landskampioen.

De KNVB, PSV, Feyenoord en de World of Johan Cruyff werken tijdens deze wedstrijd op verschillende manieren samen. Net zoals alle voorgaande edities is de Cruyff Foundation wederom als goed doel aan deze wedstrijd verbonden en gaat er een afdracht van de toegangskaarten naar de Cruyff Foundation. Dankzij deze bijdrage kunnen wij bij onder meer twee scholen (één in Eindhoven en één in Rotterdam) een Schoolplein14 realiseren. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Op deze manier wordt de jeugd gestimuleerd om te bewegen. Verder biedt het Cruyff Institute beide clubs de mogelijkheid om een aantal spelers een scholarship voor Fundamentals in Football Business aan te bieden.