Gepubliceerd op 24 november 2017

Twee op de drie Nederlanders overweegt om na te laten aan een goed doel, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau The Choice onder ruim 1500 Nederlanders van 30 jaar en ouder.

Het bespreken van wensen over nalatenschap met familie en vrienden blijft echter lastig. Om het onderwerp beter bespreekbaar te maken vindt deze week de aftrap plaats van een landelijke publiekscampagne. Het is een initiatief van 89 samenwerkende, erkende goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid, milieu, welzijn, cultuur en internationale samenwerking.

De Cruyff Foundation is 1 van de goede doelen die de campagne ondersteunt.

Nederlanders zijn maatschappelijk betrokken, zo blijkt uit het onderzoek van The Choice. Vier op de vijf Nederlanders zijn actief als vrijwilliger en/of doneren aan een maatschappelijk doel. Daarnaast overweegt de meerderheid van de Nederlanders (64%) om na te laten aan een goed doel. Mensen willen nalaten, omdat ze het werk van goede doelen ‘belangrijk vinden’ (74%) of het een ‘mooi idee vinden’ (58%) dat hun idealen voortleven.

Jouw nalatenschap kan voor de Cruyff Foundation een verschil maken. Met onze projecten voor gehandicapte kinderen, multifunctionele sportvelden en sportieve schoolpleinen werken wij mee aan een betere en duurzamere maatschappij. Wij zorgen dat kinderen in beweging blijven en dat ze zich daardoor blijven ontwikkelen. We lichten graag de mogelijkheden toe in een gesprek. Neem daarvoor contact met ons op: fondsenwerving@cruyff-foundation.org.