Cruyff Foundation On Tour

Gepubliceerd op 23 augustus 2017
De Cruyff Foundation On Tour brengt deze zomer weer een bezoek aan verschillende asielzoekerscentra met het mobiele Cruyff Court.

De Cruyff Foundation On Tour heeft weer plaatsgevonden!

In de zomermaanden bezocht de Cruyff Foundation in totaal zes asielzoekerscentra met het mobiele Cruyff Court, welke een week blijft liggen en waarop diverse sport- en spelactiviteiten worden georganiseerd. Deze worden gecoördineerd door medewerkers van het asielzoekerscentrum, die van te voren worden opgeleid tot Cruyff Foundation Coach. Deze Coaches draaien in aanloop naar de week het programma 'Heroes of the Cruyff Courts'met jongeren binnen het centrum. Dit programma heeft als doel om jongeren te betrekken binnen het centrum en een rolmodel te laten zijn voor hun omgeving. Het zijn dan ook deze jongeren die uiteindelijk de sport- en spelweek organiseren: een leerzaam project, dat enorm bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Voor het opleiden van de Coaches wordt de Cruyff Foundation bijgestaan door de UEFA Foundation for Children.

Het belang van sport voor vluchtelingenkinderen

Juíst voor kinderen in een asielzoekerscentrum is bewegen belangrijk. Dit beaamt ook Erik Scherder, Prof. Dr. in de Klinische Neuropsychologie. “Het geeft hen plezier en daarmee de gelegenheid tot verwerking van de stress die ze hebben ervaren. Daarbij kunnen ze hun zorgen vergeten en weer even kind zijn. De beweging zorgt daarnaast voor fysieke en sociale ontwikkeling van het kind, waarvoor binnen de centra soms onvoldoende aandacht is. Ook zorgen de activiteiten voor sociale cohesie en een gevoel van saamhorigheid.”

Duurzaam project

De internationale organisatie Right To Play, gespecialiseerd in sport en speelactiviteiten voor kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden, heeft bijgedragen aan de training van medewerkers van de asielzoekerscentra, die ook hebben deelgenomen aan ons Heroes of the Cruyff Court Project. Dankzij de aangeboden sportmaterialen, coating en trainingen kunnen de vluchtelingen blijven genieten van sport en spel, ook na deze speciale week. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en een bijdrage van UEFA for children brengen wij ook vluchtelingen vooruit door beweging. Benieuwd hoe dit vorig jaar was? Bekijk de video hieronder!

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.