Gepubliceerd op 30 oktober 2017

De Johan Cruyff Foundation en Seacon Logistics tekenden afgelopen vrijdag tijdens de feestelijke aftrap van ‘1000 dagen tot Tokyo 2020 van Topsport Limburg’ een partnercontract voor onbepaalde tijd.

Daarmee spreken beide partijen de intentie uit om samen het gedachtegoed van de Cruyff Foundation op internationale schaal te versterken, onder meer met de opening van een Speciaal Cruyff Court tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020. Zo kunnen kinderen met een beperking ook in Japan vooruit worden gebracht door beweging. Ook zijn er plannen gemaakt om in 2018 een Schoolplein14 in Venlo te realiseren. Deze kleurrijke schoolpleinen stimuleren kinderen in het basisonderwijs om meer buiten te spelen.

1000 dagen tot Tokyo 2020

De bekrachtiging van de samenwerking vond plaats tijdens de feestelijke aftrap van de campagne ‘1000 dagen tot Tokyo 2020’, georganiseerd door Topsport Limburg. De campagne onderstreept zowel de sportieve als zakelijke relatie tussen Nederland en Japan. Daarom is nu het plan opgevat om een Speciaal Cruyff Court te realiseren in Tokyo, waar Seacon en de Cruyff Foundation in de jeugd met een beperking de kans bieden om op een plezierige en veilige manier te sporten. Ook dichterbij huis zullen de Cruyff Foundation en Seacon de handen ineen slaan, door samen een Schoolplein14 te realiseren in Venlo.