Gepubliceerd op 26 april 2018

De Johan Cruyff Foundation kijkt terug op een succesvolle editie van de Cruyff Foundation 14K Run, die wij organiseerden met Ajax en Le Champion. Aan de Run, die plaatsvond op de geboortedag van Johan Cruijff, deden dit jaar verspreid over drie afstanden ruim 4.000 lopers mee.

De Run ging van stadion naar stadion: startend vanaf het Olympisch Stadion en met een finish bij de Johan Cruijff ArenA, waar eerder die dag het logo was onthuld zodat ook de lopers het nieuwe logo al konden bewonderen. De wapperende vlaggen met het logo zorgden voor een unieke en feestelijke twist aan de Run.

Naast de 14K Run werd ook een 5K Run en een Kids Run van 1,4 km georganiseerd, die startten en finishten rondom de Johan Cruijff ArenA. Bij alle afstanden stonden tevens sporters met een beperking aan de start. De opbrengsten van de 14K en 5K en bijbehorende sponsoracties komen ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation. De opbrengst van de Kids Run gaat naar de Ajax Foundation.

Met de 5K en 14K werd in totaal een bedrag van € 234.500,-  opgehaald, zo bleek bij de startceremonie op het Johan Cruijff Plein. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: “Met deze Run houden we het gedachtegoed van Johan Cruijff levend. Johan heeft zich altijd ingezet om kinderen – met of zonder beperking –  vooruit te brengen door beweging. Om het Johan Cruijff Plein vol te zien met enthousiaste lopers, die samen met ons zijn gedachtegoed willen voortzetten, en belangrijker nog, ons hierin willen steunen, is hartverwarmend.” 

Cruyff Legacy
De Cruyff Foundation 14K Run startte bij het Olympisch Stadion en eindigde in de Johan Cruijff ArenA. Deelnemers liepen een route van 14 kilometer, dwars door de stad Amsterdam, langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp en het Cruyff College. Onderweg werd er veel aandacht besteed aan het werk van de Foundation, de stichting die Johan ruim 20 jaar geleden oprichtte. Zo waren er op diverse plekken beelden te zien van bewegende kinderen, actief bij één van de projecten van de Cruyff Foundation. Naast Johan als weldoener, was er ook aandacht voor Johan als voetballer en voor de initiatieven die hij opzette, tegenwoordig ondergebracht in The World of Johan Cruyff.

Cruyff Foundation ambassadeurs
Onder de deelnemers van de diverse Runs bevonden zich ook ambassadeurs van de Foundation, die zich met hart en ziel  inzetten om de Cruyff Legacy levend te houden. Zij zetten zich in voor de promotie voor de Run, liepen mee of zorgden voor support langs het parcours. Onder andere Frank Rijkaard, Bibian Mentel, Erik Scherder en natuurlijk voetballegende Sjaak Swart waren aanwezig bij de Run.

Sponsoren & Partners
De Cruyff Foundation 14K Run werd mede mogelijk gemaakt door Ajax, hoofdsponsor OTTO Work Force, Gemeente Amsterdam en sponsoren TenneT en Pullitzer. 

T-shirt
Goed nieuws voor de liefhebbers: het Cruyff Foundation 14K Run shirt is na te bestellen op de website van Cruyff Classics

Foto: Herman van der Wulp en Ilse Schaffers.

Bekijk de video voor een impressie van deze indrukwekkende avond!